• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
Napište svůj komentář k receptu

Sýr "Alafranga"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýr "Alafranga"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g balkánský sýr
    • 150
      g eidam sýr kaškavel
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      balíček bramborové těsto
    • 60
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      stroužek česnek 1-2, prolisovaný
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce bazalka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme mletými oříšky smíchanými s bazalkou. Vejce rozšleháme s česnekem a pálivou paprikou. Sýr obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a nakonec v bramborovém těstě. Smažíme do červena a podáváme k vínu.
2
Vlastní zkušenost - alespoň 2 láhve, abyste nemuseli přikupovat, žízeň je potom veliká :-)Tento teplý předkrm je specialita sofijské restaurace "Alafrangite".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

Bramborový "sýr"

Bramborový "sýr"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 6. 2013 17:15

    No já jsem to právě pochopila tak, že se to obaluje již v hotovém, udělaném, těstě, nikoliv v tom instantního prášku, ze kterého se těsto teprve dělá.... :-( Jinak ještě bych chtěla dodat, že je jak v ingrediencích "eidam sýr kaškavel", tak toto je napsáno špatně. Já jsem jak "...." chodila po supermarketu, obcházela všechny eidamy a hledala teda ten typ "kaškavel", abych pak doma na googlu zjistila, že kaškavel je pařený ovčí sýr a žádná značka nebo poddruh eidamu. Určitě by v popisu neuškodilo slovíčko "nebo" mezi těmito dvěma sýry...

  • Berýšek | 27. 6. 2013 12:09

    Chápu to správně, že se sýr obaluje v sypkém bramborovém těstě, nikoliv zpracovaném na hmotu s vodou? Jestli to ČernáLuna obalovala ve zpracované hmotě, tak cháplu, že z toho málem měla psotník. :-!

  • Morgana | 26. 6. 2013 12:43

    Chyba není v rukách ale v receptu, pěkná pakárna, ikdyž nakonec docela dobrá :'(

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 6. 2013 22:12

    Musím přiznat, že jsem si u přípravy tohoto receptu pěkně zanadávala. Vůbec mi to nešlo - jednak obalit eidam ve rozemletých ořeších - jak vám tam drží? :) a jednak teda v tom bramborovém těstě. Lepilo to neuvěřitelně, vypotřebovala jsem asi pětkrát víc mouky, než je v receptu jen na ruce a ještě jsem si naivně představovala, že z toho budu mít úhledné kvádříky... ani omylem, byla jsem ráda, že jsem tam to těsto jakýmkoliv způsobem dostala :D Zaneřádila jsem celou kuchyň (i zasmradila od smažení), trvalo mi to hodinu a výsledkem byl "předkrm". Neodkážu si představit, že bych ještě dělala hlavní chod :) Nicméně hostům to chutnalo, těstíčko chválili, jen balkánský sýr mi po zchládnutí pustil vodu, tam mi to těsto zevnitř rozblemcal. Ale určitě zkušená kuchařka by s tím měla práce míň, já jsem jen neodhadla náročnost a pak jsem se vztekala :)) Tak s ohledem na toto dávám dvojku, snad se autorka nebude zlobit. P.S. kdyby se vám nelíbila fotka, klidně ji smažte, mně se hezčí nepodařili :)))

  • Lusinda | 15. 7. 2007 15:53

    Paní Airan já opět slintám...při čtení vašich receptů u mě propuká Pavlovův syndrom a já vážně uvažuji o koupi bryndáčku.:)))))

  • Ivana K. | 21. 6. 2006 14:53

    Vynikající chuťovka. Už jsem díky paní Airan vyzkoušela několik pro mě netradičních receptů s balkánským sýrem a všechny nám moc chutnaly - tutmanik, "líný "tutmanik ,tyčinky s majonézou a sýrem. Dříve jsem ho používala jen na šopský salát, teď mám větší repertoár.Díky

  • Airan | 14. 4. 2006 14:19

    Pani Kusova, spravne, kazdy zvlast:-)

  • Katka Kůsová | 13. 4. 2006 21:39

    Chtěla bych se zeptat - to se každý kousek sýra obaluje a smaží zvlášť? Děkuji.

  • Airan | 10. 4. 2006 14:22

    Pani Jarusko, dekuji. Ja je mezi perly nepocitam, snad perleť - levnejsi a uzitecne:-)) Spravne maji byt šupiny susene bramborove kase, ale ja jednou dala testo na knedliky a taky to bylo dobry:-)

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 13:03

    Airan, Vaše recepty taky patří k perlám zdejšího ( i sousedního:)) webu. Mám ale dotaz, to těsto je na kaši, knedlíky nebo placky? Nebo je to jedno?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Bramborové těsto Česnek Eidam sýr Hladká mouka Mleté vlašské ořechy Pálivá paprika Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Salámové špízy

Salámové špízy

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

222
Dýňová tortila
Dýňová tortila
210
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
164
Máslové řízky
Máslové řízky
146
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
69
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Dáda Patrasová šokuje: Hrozí Felixovi rozvodem! A hlásí návrat Itala Vita

Dáda Patrasová šokuje: Hrozí Felixovi rozvodem! A hlásí návrat Itala Vita

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
Sypaný koláč
Sypaný koláč
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr se švestkovou marmeládou
Sýr se švestkovou marmeládou
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact