• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
Napište svůj komentář k receptu

Sýr "Alafranga"

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sýr "Alafranga"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g balkánský sýr
    • 150
      g eidam sýr kaškavel
    • 4
      ks vejce 3-4
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      balíček bramborové těsto
    • 60
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      stroužek česnek 1-2, prolisovaný
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce bazalka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme mletými oříšky smíchanými s bazalkou. Vejce rozšleháme s česnekem a pálivou paprikou. Sýr obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a nakonec v bramborovém těstě. Smažíme do červena a podáváme k vínu.
2
Vlastní zkušenost - alespoň 2 láhve, abyste nemuseli přikupovat, žízeň je potom veliká :-)Tento teplý předkrm je specialita sofijské restaurace "Alafrangite".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaný kozí sýr s olivami a citronem

Nakládaný kozí sýr s olivami a…

Bramborový "sýr"

Bramborový "sýr"

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 27. 6. 2013 17:15

    No já jsem to právě pochopila tak, že se to obaluje již v hotovém, udělaném, těstě, nikoliv v tom instantního prášku, ze kterého se těsto teprve dělá.... :-( Jinak ještě bych chtěla dodat, že je jak v ingrediencích "eidam sýr kaškavel", tak toto je napsáno špatně. Já jsem jak "...." chodila po supermarketu, obcházela všechny eidamy a hledala teda ten typ "kaškavel", abych pak doma na googlu zjistila, že kaškavel je pařený ovčí sýr a žádná značka nebo poddruh eidamu. Určitě by v popisu neuškodilo slovíčko "nebo" mezi těmito dvěma sýry...

  • Berýšek | 27. 6. 2013 12:09

    Chápu to správně, že se sýr obaluje v sypkém bramborovém těstě, nikoliv zpracovaném na hmotu s vodou? Jestli to ČernáLuna obalovala ve zpracované hmotě, tak cháplu, že z toho málem měla psotník. :-!

  • Morgana | 26. 6. 2013 12:43

    Chyba není v rukách ale v receptu, pěkná pakárna, ikdyž nakonec docela dobrá :'(

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 16. 6. 2013 22:12

    Musím přiznat, že jsem si u přípravy tohoto receptu pěkně zanadávala. Vůbec mi to nešlo - jednak obalit eidam ve rozemletých ořeších - jak vám tam drží? :) a jednak teda v tom bramborovém těstě. Lepilo to neuvěřitelně, vypotřebovala jsem asi pětkrát víc mouky, než je v receptu jen na ruce a ještě jsem si naivně představovala, že z toho budu mít úhledné kvádříky... ani omylem, byla jsem ráda, že jsem tam to těsto jakýmkoliv způsobem dostala :D Zaneřádila jsem celou kuchyň (i zasmradila od smažení), trvalo mi to hodinu a výsledkem byl "předkrm". Neodkážu si představit, že bych ještě dělala hlavní chod :) Nicméně hostům to chutnalo, těstíčko chválili, jen balkánský sýr mi po zchládnutí pustil vodu, tam mi to těsto zevnitř rozblemcal. Ale určitě zkušená kuchařka by s tím měla práce míň, já jsem jen neodhadla náročnost a pak jsem se vztekala :)) Tak s ohledem na toto dávám dvojku, snad se autorka nebude zlobit. P.S. kdyby se vám nelíbila fotka, klidně ji smažte, mně se hezčí nepodařili :)))

  • Lusinda | 15. 7. 2007 15:53

    Paní Airan já opět slintám...při čtení vašich receptů u mě propuká Pavlovův syndrom a já vážně uvažuji o koupi bryndáčku.:)))))

  • Ivana K. | 21. 6. 2006 14:53

    Vynikající chuťovka. Už jsem díky paní Airan vyzkoušela několik pro mě netradičních receptů s balkánským sýrem a všechny nám moc chutnaly - tutmanik, "líný "tutmanik ,tyčinky s majonézou a sýrem. Dříve jsem ho používala jen na šopský salát, teď mám větší repertoár.Díky

  • Airan | 14. 4. 2006 14:19

    Pani Kusova, spravne, kazdy zvlast:-)

  • Katka Kůsová | 13. 4. 2006 21:39

    Chtěla bych se zeptat - to se každý kousek sýra obaluje a smaží zvlášť? Děkuji.

  • Airan | 10. 4. 2006 14:22

    Pani Jarusko, dekuji. Ja je mezi perly nepocitam, snad perleť - levnejsi a uzitecne:-)) Spravne maji byt šupiny susene bramborove kase, ale ja jednou dala testo na knedliky a taky to bylo dobry:-)

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 13:03

    Airan, Vaše recepty taky patří k perlám zdejšího ( i sousedního:)) webu. Mám ale dotaz, to těsto je na kaši, knedlíky nebo placky? Nebo je to jedno?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Bramborové těsto Česnek Eidam sýr Hladká mouka Mleté vlašské ořechy Pálivá paprika Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

120
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Levandule Azurová
Levandule Azurová
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
Sypaný koláč
Sypaný koláč
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sypaný ovocný koláč (nejen) z remosky
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr a šunka s křenovou smetanou
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr Cottage s kukuřicí a česnekem
Sýr se švestkovou marmeládou
Sýr se švestkovou marmeládou
  • Recepty.cz
  • Sýr "Alafranga"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact