• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarský koláč z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarský koláč z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • listové těsto
    • 6
      lžíce mandle skané nebo mleté, a ořechy
    • ovoce
    • šlehačka
    • 6
      lžíce cukr krystal
    • žloutek

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na plech, propícháme vidličkou, posypeme mandlemi, poklademe ovocem (nejlépe švestky, broskve, nektarinky - mohou být i zmražené nebo kompotované, ale kompotované musí nejprve okapat). Vše zalijeme rozšlehanou směsí ze šlehačky, cukru a žloutku a pečeme na do zezlátnutí.
2
Ze zkušenosti musím říct, že na pohled není tento koláč žádný krasavec, ale ta chuť je fantastická.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč z listového těsta

Švestkový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova | 14. 12. 2007 09:42

    vyborne!!

  • Markéta | 30. 11. 2007 17:48

    Milá Jano, asi jste to "utopila", po upečení má moučník konzistenci asi jako pizza, smatana s vajíčkem hodně zhoustne, nemůže to tedy být mokré.

  • jana martanovicova | 16. 7. 2007 12:43

    Chuť bola vynikajúca,ale ta konzistencia otrasná.Bolo to tak mokré,že sa to nedalo servírovať.

  • Ivana C. | 9. 7. 2007 07:58

    Já to pekla do zezlátnutí šlehačky, kterou jsem na koláč roztírala ušlehanou. Listové těsto se peče krátce, tak nemusíte mít strach, že se nepropeče. Až budete krájet, tak se ta vrchní krusta může trochu lámat, ale nevadí, krájejte pomalu, pak do ledničky vychladit a už se to ani nehne!

  • Eva Eichlerová | 7. 7. 2007 11:40

    Mám dotaz: jak dlouho péct a na kolik stupňů v el.troubě.Jsem začátečník a tohle mi dělá trochu problémi.Ale jinak ho určitě zkusím.

  • Lili | 15. 4. 2007 19:44

    Delala jsem v patek, v sobotu uz nebyl. Parada. Rychle, jednoduche, vyborne. Urcite budu delat casto.

  • Markéta | 13. 4. 2007 15:38

    Jen smíchat se žloutkem a cukrem.

  • Lili | 12. 4. 2007 15:23

    Prosím,šlehačka má být ušlehaná, nebo se má jenom smíchat s cukrem a žloutkem? Děkuji.

  • Ivana C. | 9. 4. 2007 13:15

    KDO NEZAŽIL, NEUVĚŘÍ!!! OPRAVDU FANTAZIE! Mrskutníci jen chrochtali! Dala jsem kompotované vypeckované švestky a do mezer borůvky. Děkuju za komentář od Markéty, bez něj bych to tak dobře nestvořila. Doporučuju doplnit do postupu a ostatním kuchařinkám vyzkoušet.

  • Markéta | 4. 4. 2007 18:11

    Dávám celý balíček těsta na jeden plech, ale je třeba těsto důkladně propíchat vidličkou, jinak "vybublá". Nechte také u těsta vyšší okraje, smetana se šťávou z ovoce vytvoří poměrně hodně tekutiny, která má tendenci přelívat se při pečení přes okraje pod těsto.

  • Ivana C. | 4. 4. 2007 10:55

    Na jednu placku na plech vyválet celé jedno listové těsto 500g? Nebo je balíček těsta na dva plechy? Děkuji za brzkou odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Listové těsto Mandle Ovoce Šlehačka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Domácí šunka

Domácí šunka

Štafetky

Štafetky

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
29
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
26
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
18
Drožďová pomazánka - úplně jinak
Drožďová pomazánka -…
16
Švestkový koláč nohama nahoru
Švestkový koláč nohama…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

  • Recepty.cz
  • Švýcarský koláč z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact