• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Švýcarské Rösti
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarské Rösti

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarské Rösti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g brambory moučné
    • 2
      ks cibule malé
    • 4
      lžíce sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory opereme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut, vodu slijeme, brambory oloupeme a dáme asi na hodinu do chladna.
2
Na rozehřátém sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme a na mírném ohni popečeme dozlatova.
3
Pomocí pokličky obrátíme, osolíme a opečeme druhou stranu, při pečení mírně přitiskneme k pánvi.
4
Podáváme ke steakům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Bramborové rösti

Bramborové rösti

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rosti | 23. 10. 2011 22:39

    Do těch pravých švýcarských patří solamyl, aby byly křupavé :).

  • Anonym | 10. 10. 2007 18:00

    Prosím, 8.10. jsem se ptala na to, kolik placek se udělá z tohoto množství brambor uvedených v tomto předpise. Chci je dělat v pátek, opravdu nikdo nevíte? Je to recept od paní Lady Kovářové. Děkkuji Jana

  • Anonym | 8. 10. 2007 14:44

    Kolik placek se udělá z tohoto množství brambor?

  • Naďka Brahová | 5. 8. 2007 18:22

    Já jsem toto jídlo jedla také ve Švýcarsku a naši známí používali hrubě strouhané brambory syrové,na oleji a prý někdy přidávají i vejce.Je to bájěčná rychlovka

  • Mila Veselá | 1. 11. 2005 19:47

    Souhlasím s paní Kovářovou. Rösti jsem se naučila dělat přímo ve Švýcarsku a tam je připravovali z čerstvě uvařených brambor. Jednou jsem to z nouze zkoušela ze zbylých uvařených brambor, no bylo to jedlé, ale nebylo to rösti. Jinak postup je přesný, i s tou pokličkou. Někdy to ale dělají i bez cibule.

  • Anonym | 1. 11. 2005 17:43

    Pane Tesarek, podle mne po dvou dnech v lednicce brambory ztrateji veskerou chut! Podrobne jsem se zminila o tom v diskuze v rubrice "Jen tak"

  • Václav Tesárek | 1. 11. 2005 15:55

    ty uvařené brambory je lepší nechat odležet déle, 1-2 dny v chladničce.vynikající přílohy, z brambor určitě nejlepší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Cibule Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky
Tuňáková pomazánka s…

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mareš o stavu Hezuckého: V pátek se rozhodne

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Šaty jako pomsta: Ikonické modely, které vytřely zrak záletným partnerům. Oblékly je princezna Diana i Bella Hadid

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

Smrt Jorgy Kotrbové (†78): Exmanžel Žák se spěchal rozloučit

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Švýcarské Rösti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact