• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švýcarské Rösti
Napište svůj komentář k receptu

Švýcarské Rösti

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švýcarské Rösti
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g brambory moučné
    • 2
      ks cibule malé
    • 4
      lžíce sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory opereme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut, vodu slijeme, brambory oloupeme a dáme asi na hodinu do chladna.
2
Na rozehřátém sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubo nastrouhané brambory, osolíme a na mírném ohni popečeme dozlatova.
3
Pomocí pokličky obrátíme, osolíme a opečeme druhou stranu, při pečení mírně přitiskneme k pánvi.
4
Podáváme ke steakům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Bramborové rösti

Bramborové rösti

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rosti | 23. 10. 2011 22:39

    Do těch pravých švýcarských patří solamyl, aby byly křupavé :).

  • Anonym | 10. 10. 2007 18:00

    Prosím, 8.10. jsem se ptala na to, kolik placek se udělá z tohoto množství brambor uvedených v tomto předpise. Chci je dělat v pátek, opravdu nikdo nevíte? Je to recept od paní Lady Kovářové. Děkkuji Jana

  • Anonym | 8. 10. 2007 14:44

    Kolik placek se udělá z tohoto množství brambor?

  • Naďka Brahová | 5. 8. 2007 18:22

    Já jsem toto jídlo jedla také ve Švýcarsku a naši známí používali hrubě strouhané brambory syrové,na oleji a prý někdy přidávají i vejce.Je to bájěčná rychlovka

  • Mila Veselá | 1. 11. 2005 19:47

    Souhlasím s paní Kovářovou. Rösti jsem se naučila dělat přímo ve Švýcarsku a tam je připravovali z čerstvě uvařených brambor. Jednou jsem to z nouze zkoušela ze zbylých uvařených brambor, no bylo to jedlé, ale nebylo to rösti. Jinak postup je přesný, i s tou pokličkou. Někdy to ale dělají i bez cibule.

  • Anonym | 1. 11. 2005 17:43

    Pane Tesarek, podle mne po dvou dnech v lednicce brambory ztrateji veskerou chut! Podrobne jsem se zminila o tom v diskuze v rubrice "Jen tak"

  • Václav Tesárek | 1. 11. 2005 15:55

    ty uvařené brambory je lepší nechat odležet déle, 1-2 dny v chladničce.vynikající přílohy, z brambor určitě nejlepší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory moučné Cibule Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Cheesecake

Cheesecake

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Kávová poleva

Kávová poleva

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
17
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
14
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Švýcarské Rösti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact