• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svlečené kuře
Napište svůj komentář k receptu

Svlečené kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svlečené kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • slanina
    • 12
      česnek
    • šlehačka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypat na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikrýt zbytkem anglické slaniny a dát péci. Podlévat jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50-ti minutách pečení zalít jednou šlehačkou a nechat tak asi 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
2
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

"Červené" kuře

"Červené" kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 30. 9. 2008 20:48

    Vyzkouseno. Vyborne, mohu vrele doporucit. Delala jsem z kurecich stehen bez kuze a maso bylo krehoucke a stavnate. Kdo by chtel prece jenom peci s kuzi, urcite by bylo lepsi slaninu nacpat pod kuzicku, ale take si myslim, ze to bude chutnat jinak. Tento recept je jednoduchy a vyborny, radeji bych nic nemenila. Smetanu jsem dala slehackovou.

  • Tereza J. | 28. 9. 2008 21:43

    Jéééj dievčatá, ja keď napíšem u nás, nemyslím celé Slovensko :)))) To by bolo divné, nie ? Veď napr. Košice a Prešov sú od seba 30 km, a vo varení je veľký rozdiel v niektorých veciach. Takže ak napíšem u nás, myslím Prešov, som, čistokrvný "koňar" :))))

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:53

    Šľahačková smotana sa na Slovensku bežne používa do varenia, len možno Terezka ju nemá vo zvyku požívať. V tomto prípade súhlasím so Sylviou, že menej tučná smotana neurobí takú chuť omáčky ako šľahačková. Ale každý nech si spraví podľa svojej chuti .

  • Marcela Mesochoridisová | 27. 9. 2008 21:10

    Tak tohle nevypadá vůbec špatně a navíc to má mé sympatie, protože se to peče v pekáčku a jídla z jedné nádoby já prostě miluji..... určitě vyzkouším.

  • ema kessnerová | 27. 9. 2008 18:23

    Já znám slovenské recepty z různých slovenských televizí a tam se běžně šlehačka do vaření používá, u nás je to šlehačka, slováci říkají šlehačková smetana.

  • Tereza J. | 27. 9. 2008 07:48

    Danka, netvrdím, že sa vôbec nepoužíva, ale vo väčšine prípadov nie. Keď som vyrastala, tak väčšina ľudí kupovala smotanu od dedinských ženičiek na trhu, a tá teda mala určite viac tuku ako dnešná šľahačková :))) Rovnako sa kupoval tvaroh, aj maslo... Tvaroh dostať niekedy aj teraz., občas aj smotanu, tú možno rezať :))) Len už málo ľudí aj na dedinách chová kravy. Ono tá smotana mala úplne inú chuť ako tá šľahačková z obchodu. Ja osobne sa smotanám vyhýbam, ale tuk zvýrazňuje chuť, takže máš pravdu, každý nech si dá podľa svojej chuti :))) Danka, ale na Slovensko občas chodíš, nie ?

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 22:03

    Terezko, již několikrát jsem v různých komentářích od tebe četla, že na Slovensku se šlehačková smetana do vařených jídel nepoužívá, že je to spíš doména české kuchyně. Já nevím, ale my jsme doma běžně šlehačkovou smetanu používali i na vaření. Nechci zde polemizovat o množství tuku a o zdravé výživě. Jenom chci říct, že i na Slovensku se šlehačková smetana běžně používá i pro tepelnou úpravu jídla. A používala se již v době, když jsem tam vyrůstala a bydlela. Od te dobyuběhlo již moc roků. Bohužel víc než čtvrtstoletí. Zdravím všechny na Slovensku a důležité je, že chutná, že si rozumíme a nech si každý smetanu do jídla vybere podle svého uvážení.

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 22:00

    Terezko, již několikrát jsem v různých komentářích od tebe četla, že na Slovensku se šlehačková smetana do vařených jídel nepoužívá, že je to spíš doména české kuchyně. Já nevím, ale my jsme doma běžně šlehačkovou smetanu používali i na vaření. Nechci zde polemizovat o množství tuku a o zdravé výživě. Jenom chci říct, že i na Slovensku se šlehačková smetana běžně používá i pro tepelnou úpravu jídla. A používala se již v době, když jsem tam vyrůstala a bydlela. Od te doby již uběhlo moc roků. Bohužel víc než čtvrtstoletí. Zdravím všechny na Slovensku a důležité je, že chutná, že si rozumíme a nech si každý smetanu do jídla přidá podle svého uvážení.

  • Sylva P. | 26. 9. 2008 09:18

    Na takovéto zapékání je stejně nejlepší klasická šlehačka 30%. Smetana 12% neudělá takový ten sos, který je na tom nejleplší.

  • Jarmila Procházková | 26. 9. 2008 08:24

    Jednou jsem omylem zapomněla kůži odstranit a chuť byla úplně jiná a zdaleka to nebylo ono.

  • Tereza J. | 26. 9. 2008 08:14

    Magduška, obyčajná kyslá smotana má 12% tuku a potom sa predáva pochúťková kyslá smotana, tá má 16 % tuku. Ale na varenie sa šľahačková u nás nepoužíva :)))

  • Magda Budská | 26. 9. 2008 08:12

    Tady jsou zakys. smetany s více % tuku. Já kupuju v Plusu např. 18% zakys.smetanu.

  • Tereza J. | 25. 9. 2008 17:58

    Ja by som radšej nechala tú kožu a nedávala šľahačkovú smotanu, ale 12% smotanu na varenie. U nás sa vôbec na varenie šľahačková smotana nepoužíva, tá je určená na prípravu šľahačky. Na varenie sa používa sladká smotana alebo kyslá smotana, ale tie sú 12%.

  • ladislava staffenová | 25. 9. 2008 15:56

    Je sice nejlepší, ale také obsahuje nejvíc tuku a když je tam anglická slanina a šlehačka,tak by toho bylo moc a i chuťově by to bylo jiné. Tohle je výýbornééé :-))))

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:16

    Nechápu, proč se má kůže svléknout, to je škoda, kůžička je na kuřeti to nejlepší

  • Iveta Bílková | 24. 9. 2008 22:11

    Tedy to musí být dobrota. Vyzkouším a dám vědět, jak chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kuřecí maso Olej Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Čočková pomazánka

Čočková pomazánka

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Bezlepkové Míša řezy

Bezlepkové Míša řezy

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

67
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
54
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
43
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
29
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Svlečené kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact