• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svlečené kuře
Napište svůj komentář k receptu

Svlečené kuře

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svlečené kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • slanina
    • 12
      česnek
    • šlehačka
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypat na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikrýt zbytkem anglické slaniny a dát péci. Podlévat jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50-ti minutách pečení zalít jednou šlehačkou a nechat tak asi 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
2
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře

Pečené kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 30. 9. 2008 20:48

    Vyzkouseno. Vyborne, mohu vrele doporucit. Delala jsem z kurecich stehen bez kuze a maso bylo krehoucke a stavnate. Kdo by chtel prece jenom peci s kuzi, urcite by bylo lepsi slaninu nacpat pod kuzicku, ale take si myslim, ze to bude chutnat jinak. Tento recept je jednoduchy a vyborny, radeji bych nic nemenila. Smetanu jsem dala slehackovou.

  • Tereza J. | 28. 9. 2008 21:43

    Jéééj dievčatá, ja keď napíšem u nás, nemyslím celé Slovensko :)))) To by bolo divné, nie ? Veď napr. Košice a Prešov sú od seba 30 km, a vo varení je veľký rozdiel v niektorých veciach. Takže ak napíšem u nás, myslím Prešov, som, čistokrvný "koňar" :))))

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:53

    Šľahačková smotana sa na Slovensku bežne používa do varenia, len možno Terezka ju nemá vo zvyku požívať. V tomto prípade súhlasím so Sylviou, že menej tučná smotana neurobí takú chuť omáčky ako šľahačková. Ale každý nech si spraví podľa svojej chuti .

  • Marcela Mesochoridisová | 27. 9. 2008 21:10

    Tak tohle nevypadá vůbec špatně a navíc to má mé sympatie, protože se to peče v pekáčku a jídla z jedné nádoby já prostě miluji..... určitě vyzkouším.

  • ema kessnerová | 27. 9. 2008 18:23

    Já znám slovenské recepty z různých slovenských televizí a tam se běžně šlehačka do vaření používá, u nás je to šlehačka, slováci říkají šlehačková smetana.

  • Tereza J. | 27. 9. 2008 07:48

    Danka, netvrdím, že sa vôbec nepoužíva, ale vo väčšine prípadov nie. Keď som vyrastala, tak väčšina ľudí kupovala smotanu od dedinských ženičiek na trhu, a tá teda mala určite viac tuku ako dnešná šľahačková :))) Rovnako sa kupoval tvaroh, aj maslo... Tvaroh dostať niekedy aj teraz., občas aj smotanu, tú možno rezať :))) Len už málo ľudí aj na dedinách chová kravy. Ono tá smotana mala úplne inú chuť ako tá šľahačková z obchodu. Ja osobne sa smotanám vyhýbam, ale tuk zvýrazňuje chuť, takže máš pravdu, každý nech si dá podľa svojej chuti :))) Danka, ale na Slovensko občas chodíš, nie ?

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 22:03

    Terezko, již několikrát jsem v různých komentářích od tebe četla, že na Slovensku se šlehačková smetana do vařených jídel nepoužívá, že je to spíš doména české kuchyně. Já nevím, ale my jsme doma běžně šlehačkovou smetanu používali i na vaření. Nechci zde polemizovat o množství tuku a o zdravé výživě. Jenom chci říct, že i na Slovensku se šlehačková smetana běžně používá i pro tepelnou úpravu jídla. A používala se již v době, když jsem tam vyrůstala a bydlela. Od te dobyuběhlo již moc roků. Bohužel víc než čtvrtstoletí. Zdravím všechny na Slovensku a důležité je, že chutná, že si rozumíme a nech si každý smetanu do jídla vybere podle svého uvážení.

  • Danka Snášelová | 26. 9. 2008 22:00

    Terezko, již několikrát jsem v různých komentářích od tebe četla, že na Slovensku se šlehačková smetana do vařených jídel nepoužívá, že je to spíš doména české kuchyně. Já nevím, ale my jsme doma běžně šlehačkovou smetanu používali i na vaření. Nechci zde polemizovat o množství tuku a o zdravé výživě. Jenom chci říct, že i na Slovensku se šlehačková smetana běžně používá i pro tepelnou úpravu jídla. A používala se již v době, když jsem tam vyrůstala a bydlela. Od te doby již uběhlo moc roků. Bohužel víc než čtvrtstoletí. Zdravím všechny na Slovensku a důležité je, že chutná, že si rozumíme a nech si každý smetanu do jídla přidá podle svého uvážení.

  • Sylva P. | 26. 9. 2008 09:18

    Na takovéto zapékání je stejně nejlepší klasická šlehačka 30%. Smetana 12% neudělá takový ten sos, který je na tom nejleplší.

  • Jarmila Procházková | 26. 9. 2008 08:24

    Jednou jsem omylem zapomněla kůži odstranit a chuť byla úplně jiná a zdaleka to nebylo ono.

  • Tereza J. | 26. 9. 2008 08:14

    Magduška, obyčajná kyslá smotana má 12% tuku a potom sa predáva pochúťková kyslá smotana, tá má 16 % tuku. Ale na varenie sa šľahačková u nás nepoužíva :)))

  • Magda Budská | 26. 9. 2008 08:12

    Tady jsou zakys. smetany s více % tuku. Já kupuju v Plusu např. 18% zakys.smetanu.

  • Tereza J. | 25. 9. 2008 17:58

    Ja by som radšej nechala tú kožu a nedávala šľahačkovú smotanu, ale 12% smotanu na varenie. U nás sa vôbec na varenie šľahačková smotana nepoužíva, tá je určená na prípravu šľahačky. Na varenie sa používa sladká smotana alebo kyslá smotana, ale tie sú 12%.

  • ladislava staffenová | 25. 9. 2008 15:56

    Je sice nejlepší, ale také obsahuje nejvíc tuku a když je tam anglická slanina a šlehačka,tak by toho bylo moc a i chuťově by to bylo jiné. Tohle je výýbornééé :-))))

  • Ivana Přikrylová | 25. 9. 2008 14:16

    Nechápu, proč se má kůže svléknout, to je škoda, kůžička je na kuřeti to nejlepší

  • Iveta Bílková | 24. 9. 2008 22:11

    Tedy to musí být dobrota. Vyzkouším a dám vědět, jak chutnalo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Kuřecí maso Olej Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Housky

Housky

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
25
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
23
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
22
Křupavé kapustové chipsy se sýrem
Křupavé kapustové chipsy…
17
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

  • Recepty.cz
  • Svlečené kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact