• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganov

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo jiného kvalitního masa: falešná svíčková, maso na rumpsteaky atd. Maso musí totiž při vaření ry
    • 3
      ks cibule minimálně
    • 2
      lžička mouka
    • 500
      g zakysaná smetana necelých
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • máslo a olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky. Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom pridáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut. Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.
2
Podáváme nejépe s hranolkami.
3
Tento recept lze pravděpodobně připravit i z kuřecího masa, hovězí je ale samozřejmě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pevondracek | 8. 12. 2013 13:03

    výborný recept...na jedničku

  • Vlado | 4. 5. 2013 10:12

    nehadajte sa ci tam patri kecup huby pretlak a ci to jest z cestovinou ryzou alebo varenymi zemiakmi, ja som vyskusal viacero receptov a blizim sa k Stroganoff by my taste o jedle sa nikdy nema vraviet ze je to nechutne , alebo odporne - tisic ludi = tisic chuti - je len dobre ze ti nechuti to iste jedlo ako mne , lebo by si my ho zozral - je to to iste jako so zenami :-D :-D :-D

  • Máxima | 20. 11. 2012 13:33

    Správný a neošizený kečup z rajských je stejná delikatesa jako např. francouzský dresing apod.... To jen kdesi někdo kečup v TV zavrhl a ostatní to opakují....

  • drzoli | 25. 2. 2012 15:53

    sampiony do stroganova nepatria, to je hlupost, original sroganov, obsahuje: maso, cibula, muka, horcica, smotana

  • Tomas | 14. 11. 2011 19:17

    Sv Stroganov jsem delal tisickrat, prodavala se za 250,- a kecup a zampiony tam patri, stejne jako smetana, kys.nedavam. Pecene bramborove mesicky ve slupce jsou jako priloha nej, s testovinama bych to nejedl. Mouka je zbytecna, s kvalitni smetanou se jidlo zahusti vic nez dostatecne samo, navic mouka se musi tepelne zpracovat aby nesedala na jazyk a jidlo bylo jemne, rikavalo se tusim 20 min? :) A protlak...to je teprve fuj. Prave ta nasladla chut je na tom jidle super ale pokud vam to chutna :) Stroganov je jinak moc super jidlo, takze kdo nezkusil... Dobrou chut

  • Martas | 26. 9. 2011 11:42

    S kečupem? Snad s hořčicí, barbaři!!!!

  • pepe | 4. 8. 2011 12:20

    Je to TEN hranolek, ne TA hranolka.

  • Anonymous | 17. 1. 2011 15:30

    Ja tam zampiony davam.

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2010 23:05

    Opravdu super. Také nechápu, co v ostatních receptech dělají žampiony. Přidala jsem protlak a nemůžu hodnotit jinak než 1*

  • Olga | 29. 11. 2010 16:34

    Kečup? Kde se v tomhle receptu vzal kečup? Fujky! Když už, tak nesolený a neslazený rajčatový protlak.

  • Patrick Schmitt | 4. 4. 2008 20:35

    Ano u originálního Stroganova se cibule po opečení výjme, tento recept je ale míněn spíš jako mírná variace, ve které se cibule ponechává v opékací nádobě. I takto to totiž chutná velmi dobře. ;-) I proto jsem recept nenazval přímo a jen Stroganovem. :-)

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:27

    Jen bych ještě podotkla, že cibule se po opečení má vyndat, na zbylém tuku opéct maso a cibule se tam znovu vrací, až je pokrm zcela hotov. Pokud se vám podaří cibuli pokrájet na hezké kroužky, je to pak i estetické. Proto raději používám cibule malé a více kusů.

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:22

    Toto je skutečně pravý recept na Stroganova. Nechápu, kde se v ostatních zde uvedených receptech vzaly houby. V žádné mezinárodní ani národní ruské kuchařce se žampiony do Stroganova nedávají.

  • Jíťa Rigi | 2. 1. 2007 16:21

    Tak jsme vyzkoušeli a bylo to dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí svíčková Kečup - jemný Máslo Mouka Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Salát Caprese

Salát Caprese

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
30
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Ratatouille
Ratatouille
19
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

Hvězdní šéfkuchaři »na nože«? Punčochář o Pohlreichovi: Za tohle mě asi zabije, ale…

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact