• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková Stroganov

autor: Smith-P.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg hovězí svíčková nebo jiného kvalitního masa: falešná svíčková, maso na rumpsteaky atd. Maso musí totiž při vaření ry
    • 3
      ks cibule minimálně
    • 2
      lžička mouka
    • 500
      g zakysaná smetana necelých
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • máslo a olej na opékání

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, řádně naklepeme a nakrajíme na nudličky. Cibuli nakrajíme na plátky. Nejlépe ve woku rozpustíme dvě lžíce másla se dvěma lžícemi oleje, pak přidáme maso a opékáme jej, můžeme maso již při opékání mírně osolit a opepřit. Potom pridáme cibuli, promícháme, dosolíme a dopepříme a opékáme dalších 5-10 minut. Posypeme moukou, promícháme a opékáme ještě 3 minuty, pak přidáme střídavě zakysanou smetanu a kečup, vše řádně zamícháme, dle potřeby dochutíme a necháme přejít varem. Až vytvořená omáčka zhoustne, je jídlo hotové.
2
Podáváme nejépe s hranolkami.
3
Tento recept lze pravděpodobně připravit i z kuřecího masa, hovězí je ale samozřejmě lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pevondracek | 8. 12. 2013 13:03

    výborný recept...na jedničku

  • Vlado | 4. 5. 2013 10:12

    nehadajte sa ci tam patri kecup huby pretlak a ci to jest z cestovinou ryzou alebo varenymi zemiakmi, ja som vyskusal viacero receptov a blizim sa k Stroganoff by my taste o jedle sa nikdy nema vraviet ze je to nechutne , alebo odporne - tisic ludi = tisic chuti - je len dobre ze ti nechuti to iste jedlo ako mne , lebo by si my ho zozral - je to to iste jako so zenami :-D :-D :-D

  • Máxima | 20. 11. 2012 13:33

    Správný a neošizený kečup z rajských je stejná delikatesa jako např. francouzský dresing apod.... To jen kdesi někdo kečup v TV zavrhl a ostatní to opakují....

  • drzoli | 25. 2. 2012 15:53

    sampiony do stroganova nepatria, to je hlupost, original sroganov, obsahuje: maso, cibula, muka, horcica, smotana

  • Tomas | 14. 11. 2011 19:17

    Sv Stroganov jsem delal tisickrat, prodavala se za 250,- a kecup a zampiony tam patri, stejne jako smetana, kys.nedavam. Pecene bramborove mesicky ve slupce jsou jako priloha nej, s testovinama bych to nejedl. Mouka je zbytecna, s kvalitni smetanou se jidlo zahusti vic nez dostatecne samo, navic mouka se musi tepelne zpracovat aby nesedala na jazyk a jidlo bylo jemne, rikavalo se tusim 20 min? :) A protlak...to je teprve fuj. Prave ta nasladla chut je na tom jidle super ale pokud vam to chutna :) Stroganov je jinak moc super jidlo, takze kdo nezkusil... Dobrou chut

  • Martas | 26. 9. 2011 11:42

    S kečupem? Snad s hořčicí, barbaři!!!!

  • pepe | 4. 8. 2011 12:20

    Je to TEN hranolek, ne TA hranolka.

  • Anonymous | 17. 1. 2011 15:30

    Ja tam zampiony davam.

  • pitbullka
    pitbullka | 28. 12. 2010 23:05

    Opravdu super. Také nechápu, co v ostatních receptech dělají žampiony. Přidala jsem protlak a nemůžu hodnotit jinak než 1*

  • Olga | 29. 11. 2010 16:34

    Kečup? Kde se v tomhle receptu vzal kečup? Fujky! Když už, tak nesolený a neslazený rajčatový protlak.

  • Patrick Schmitt | 4. 4. 2008 20:35

    Ano u originálního Stroganova se cibule po opečení výjme, tento recept je ale míněn spíš jako mírná variace, ve které se cibule ponechává v opékací nádobě. I takto to totiž chutná velmi dobře. ;-) I proto jsem recept nenazval přímo a jen Stroganovem. :-)

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:27

    Jen bych ještě podotkla, že cibule se po opečení má vyndat, na zbylém tuku opéct maso a cibule se tam znovu vrací, až je pokrm zcela hotov. Pokud se vám podaří cibuli pokrájet na hezké kroužky, je to pak i estetické. Proto raději používám cibule malé a více kusů.

  • Hela - | 4. 4. 2008 13:22

    Toto je skutečně pravý recept na Stroganova. Nechápu, kde se v ostatních zde uvedených receptech vzaly houby. V žádné mezinárodní ani národní ruské kuchařce se žampiony do Stroganova nedávají.

  • Jíťa Rigi | 2. 1. 2007 16:21

    Tak jsme vyzkoušeli a bylo to dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hovězí svíčková Kečup - jemný Máslo Mouka Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Kozí (beraní) rohy - sterilované
Kozí (beraní) rohy -…
17
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
16
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
16
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…

Zajímavé články

Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
AHA.cz Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Poslední rozloučení s Krampolem (†87): Velké odhalení nad rakví!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Jitka Sedláčková inspiruje ženy nejen 60+: Tyhle módní triky radí nejobsazovanější česká herečka

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

Gunčíková ze SuperStar přiznala: Boj se závažnou nemocí! Šest let bolestí

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

Velký horoskop zdraví na srpen: Komu hrozí vyčerpání a psychické problémy?

  • Recepty.cz
  • Svíčková Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact