• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková podle maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková podle maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí maso cca, (zadní, falešná svíčková...) podle počtu strávníků
    • špek kousek
    • kořenová zelenina mrkev, petržel, celer, 150-200 g od každého
    • cibule větší
    • citron
    • smetana
    • hladká mouka
    • 6
      ks hřebíček
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 6
      ks pepř mletý kuliček
    • 6
      ks bobkový list
    • cukr
    • sůl
    • olej
    • brusinky nebo rybízové želé

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, citrón omyjeme a nakrájíme na kolečka. Smícháme ve velké míse, přidáme koření, cukr, sůl a olej. Dobře promícháme. Část této zeleninové směsi dáme na dno pekáče, ve kterém budeme maso péct, na ni položíme maso, které zasypeme zbytkem zeleniny. Necháme v chladu odstát do druhého dne. Maso pustí štávu.
2
Troubu předehřejeme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké (ke konci ho můžeme naporcovat na plátky, aby změklo rychleji). Maso vyjmeme. Také vyndáme zbytky citónu, aby omáčka nebyla hořká, a bobkový list. Ostatní koření můžeme v omáčce ponechat. Zasypeme moukou a přidáme trochu vody a brusinek nebo rybízového želé. Důkladně rozmixujeme. Omáčku necháme provařit, podle potřeby přidáme vodu, aby měla správnou hustotu. Nakonec přidáme smetanu - opět podle chuti - já dávám jen jednu, i když věšinou vařím jako pro regiment, protože nemám ráda, když je omáčka moc smetanová. Pak už jen nechte prohřát maso nakrájené na plátky a dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 30. 8. 2011 20:42

    Já používám taky halali a nakládám den do předu. A maso používám vepřovou kotletu,je to ekonomické a jsem na to zvyklá. Je to taky moc dobré

  • Marie Vlckova | 29. 2. 2008 14:09

    Staci pouzit mleko a kousek masla - smetana je vlastne 'vicetucne mleko' (mleko = 2, 3 , nebo 4% tuku-jak kde, smetana je 12% tuku, slehacka 33% tuku - a ten tuk je vlasne maslo) a nedavat vodu.

  • Jana Myronchuk | 28. 2. 2008 00:27

    chtela bych se zeptat jestli se da necim nahradit smetana nebo slehacka. jedu totiz na delsi dobu do italie a tam je slehacka jen stuhla, takovou jak je u nas jsem tam nenasla. tak se chci zeptat jestli se da necim nahradit? prosim prosim.

  • hallerova gertruda | 8. 4. 2007 12:58

    jejda to jsme si pochutnali sice bez pravych knedliku,ale vyborne po 30ti letech svickova a povedla se mi.preji vesele velikonoce a hodne jarniho slunicka za spanelska

  • Zdeňka | 21. 10. 2006 20:55

    U nás je velmi oblíbená svíčková z Halali,maso vždy naložím večer a druhý den připravuji.Nevím,jestli je to nutné,ale nám to tak chutná.Maso ani nesolím,směs je slaná dost.

  • Maruš | 21. 10. 2006 19:06

    Já osobně Halali používám při přípravě tzv.rychlovky,když mám málo času,takže nenakládám.Ale nevím,jak ostatní.

  • Anonym | 21. 10. 2006 17:00

    Tchyne mi rika ze je potreba nakladat maso na svickovou do HALALI den predem.Je to pravda?

  • Jana | 30. 8. 2006 10:20

    Citron loupu a ještě dobře odstraním bílou vnitřní vrstvu a jádra,pak krájím na silné plátky.Stalo se mi totiž,že omáčka zhořkla po přidání neoloupaného citronu.Jinak dávám ještě 1-2 lžíce octa na samém začátku vaření,nemáme rádi omáčku moc sladkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinky Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Hřebíček Kořenová zelenina Nové koření Olej Pepř mletý Smetana Špek Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Hamburgery original

Hamburgery original

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Obložená vejce

Obložená vejce

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

80
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
39
Hovězí na žampionech
Hovězí na žampionech
29
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
28
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
27
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Svíčková podle maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact