• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Česká klasika, kterou nelze nemilovat. Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s plátky hovězího prošpikovaného slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Dejte si k ní karlovarský knedlík a labužnický zážitek bude dokonalý.

Jak na houskový knedlík

Suroviny

4 porce
  • Omáčka:
    • 100
      g špek
    • 800
      g hovězí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer střední velikost
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • 500
      ml hovězí vývar nebo vody
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 200
      ml vývar nebo voda na podlití
    • 5
      ks černý pepř
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks citron
  • Knedlík:
    • 6
      ks rohlík
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce petrželka nadrobno nasekané
    • 100
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte povrchové blány a tuk. Pomocí dlouhého tenkého nože protáhněte špek masem. Pozor, maso špikujte po vlákně.

RADA: Domácí vývar podle šefkuchaře, jak na něj?

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravené maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku. Osolte ho a opepřete. Petržel, mrkev, celer i cibuli očistěte a nakrájejte na větší kostky.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a maso ze všech stran zprudka opečte dozlatova. Přendejte je do malého pekáče a do výpeku vložte všechnu kořenovou zeleninu s cibulí. Občas promíchejte a restujte asi 5 minut. Nyní přidejte cukr a po 1 minutě vlijte do kastrolu asi 100 ml vody a odvařte všechny přípečky. Zalijte octem a nechte přejít varem, nakonec vmíchejte hořčici a podlijte vývarem nebo vodou. Přiveďte tekutinu k varu a přelijte do pekáče k masu. Přidejte koření, přikryjte alobalem nebo poklicí a vložte do trouby. Pečte minimálně 2 hodiny, dokud maso nezměkne, vždy po půlhodině je otáčejte.
4
Upečené maso vyjměte z omáčky a nechte ho na talíři odpočívat. Z výpeku vyberte koření, vše i se zeleninou rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Hotovou omáčku ochuťte solí a citronovou šťávou.
5
Mezitím uvařte knedlíky. Pečivo nakrájejte na kostky a nasucho orestujte na pánvi. Pak ho v míse přelijte mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidejte špetku soli, muškátový květ a petrželku. Z bílků ušlehejte sníh. K vejcím vmíchejte mouku a nakonec velmi zlehka sníh. Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené čisté plátno, potřete je rozpuštěným máslem, vytvarujte na něm z poloviny těsta asi 20 cm dlouhý knedlík, zaviňte a zavažte konce. Stejně připravte i druhý knedlík. Knedlíky vařte v dostatečném množství vroucí vody 20 minut, v polovině je otočte. Hotové knedlíky rozbalte a nakrájejte na plátky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
Maso zbavte provázku, nakrájejte ostrým nožem na plátky a hned podávejte s omáčkou a knedlíky.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Černý pepř Cibule Citron Cukr krupice Dijonská hořčice Hovězí kýta Hovězí vývar Hrubá mouka Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Špek Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilé řezy

Opilé řezy

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

171
Dýňová tortila
Dýňová tortila
133
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
96
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
37
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact