• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: 210 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Česká klasika, kterou nelze nemilovat. Smetanová omáčka z kořenové zeleniny s plátky hovězího prošpikovaného slaninou je totiž naprosto neodolatelná. Dejte si k ní karlovarský knedlík a labužnický zážitek bude dokonalý.

Jak na houskový knedlík

Suroviny

4 porce
  • Omáčka:
    • 100
      g špek
    • 800
      g hovězí kýta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 0,50
      ks celer střední velikost
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • 500
      ml hovězí vývar nebo vody
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 200
      ml vývar nebo voda na podlití
    • 5
      ks černý pepř
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks citron
  • Knedlík:
    • 6
      ks rohlík
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce petrželka nadrobno nasekané
    • 100
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte povrchové blány a tuk. Pomocí dlouhého tenkého nože protáhněte špek masem. Pozor, maso špikujte po vlákně.

RADA: Domácí vývar podle šefkuchaře, jak na něj?

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravené maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku. Osolte ho a opepřete. Petržel, mrkev, celer i cibuli očistěte a nakrájejte na větší kostky.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a maso ze všech stran zprudka opečte dozlatova. Přendejte je do malého pekáče a do výpeku vložte všechnu kořenovou zeleninu s cibulí. Občas promíchejte a restujte asi 5 minut. Nyní přidejte cukr a po 1 minutě vlijte do kastrolu asi 100 ml vody a odvařte všechny přípečky. Zalijte octem a nechte přejít varem, nakonec vmíchejte hořčici a podlijte vývarem nebo vodou. Přiveďte tekutinu k varu a přelijte do pekáče k masu. Přidejte koření, přikryjte alobalem nebo poklicí a vložte do trouby. Pečte minimálně 2 hodiny, dokud maso nezměkne, vždy po půlhodině je otáčejte.
4
Upečené maso vyjměte z omáčky a nechte ho na talíři odpočívat. Z výpeku vyberte koření, vše i se zeleninou rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu a nechte přejít varem. Hotovou omáčku ochuťte solí a citronovou šťávou.
5
Mezitím uvařte knedlíky. Pečivo nakrájejte na kostky a nasucho orestujte na pánvi. Pak ho v míse přelijte mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidejte špetku soli, muškátový květ a petrželku. Z bílků ušlehejte sníh. K vejcím vmíchejte mouku a nakonec velmi zlehka sníh. Na pracovní ploše rozprostřete navlhčené čisté plátno, potřete je rozpuštěným máslem, vytvarujte na něm z poloviny těsta asi 20 cm dlouhý knedlík, zaviňte a zavažte konce. Stejně připravte i druhý knedlík. Knedlíky vařte v dostatečném množství vroucí vody 20 minut, v polovině je otočte. Hotové knedlíky rozbalte a nakrájejte na plátky.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

6
Maso zbavte provázku, nakrájejte ostrým nožem na plátky a hned podávejte s omáčkou a knedlíky.
7
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Svíčková FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Černý pepř Cibule Citron Cukr krupice Dijonská hořčice Hovězí kýta Hovězí vývar Hrubá mouka Máslo Mléko Mrkev Muškátový květ Nové koření Ocet Pepř mletý Petržel Petrželka Rohlík Smetana ke šlehání Špek Sůl Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

264
Dýňová tortila
Dýňová tortila
194
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
117
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
85
Máslové řízky
Máslové řízky
49
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Něrgešová přišla o velkou část mozku: Já mám strašnej strach

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

Robbie Wiliams v Praze: Vyrazil dech Gondíkové i Absolonové

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Další doporučené recepty:

Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková dle Ládi Hrušky
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně podle Richarda…
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
Svíčková Wellington
Svíčková Wellington
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact