• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně III.
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí kýta nebo svíčková
    • 70
      g slanina
    • 100
      g rostlinný tuk
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý 3 kuličky
    • 3
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 0,25
      lžička tymián
    • 1
      lžíce hrubá mouka
    • 1
      lžíce sůl
    • 0,25
      l sladká smetana nebo zakysaná
    • brusinkový kompot nebo rybízový džem

Postup přípravy receptu

1
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
2
Omyté a osušené maso protáhneme proužky slaniny a na zelenině ze všech stran orestujeme, podlijeme horkou vodou, přidáme koření a dáme péci do trouby. Nesmíme zapomenout, že musíme maso během pečení podlévat.
3
Asi za 1,5 až 2 hodiny hotové maso vyndáme, zeleninu s vypečenou šťávou rozmixujeme (bez koření), a zahustíme smetanou, do které jsme rozmíchali mouku. Omáčku ještě 10 minut na mírném ohni dovaříme.
4
Rozporcované maso poklademe na talíře a podlijeme je omáčkou.
5
Příloha houskové knedlíky, které pokropíme rozpuštěným máslem a ozdobíme je pro oko i pro chuť brusinkami nebo nějakým nakyslejším džemem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karin | 20. 8. 2016 02:09

    Vynikající recept, já jí jen dělala z vepřové kýty. Také jsem nedodržela přesný počet zeleniny,ale vůbe nevadilo...Sklidila jsem úspěch v kombinaci s karlovarským knedlíkem je prostě bezkonkurenční ;)

  • Erika | 22. 11. 2015 20:06

    Poprvé jsem dělala svíčkovou, použila jsem tento recept a byla moc dobrá, i když trošku hustší, ale to asi bude tím, že jsem se moc neřídila tím, kolik tam mám dát té zeleniny :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinkový kompot Celer Cibule Hovězí kýta Hrubá mouka Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Rostlinný tuk Sladká smetana Slanina Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Dalamánky

Dalamánky

Mazané řízky

Mazané řízky

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

198
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
42
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs…
42
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím…
40
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený…
36
Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Paprikové (nejen)…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact