• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Napište svůj komentář k receptu

Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
  • Lák
    • 4
      ks mrkev větší
    • 2
      ks celer menší
    • 2
      ks petržel
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      lžíce ocet 2-3
    • voda
    • 1
      špetka sůl
  • Na ozdobu
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek šlehačka
    • brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny. Míra a velikost špikování je individuální.
2
Na másle a cibuli osmažíme nakrájenou zeleninu (vyjmuta ihned po uvaření z láku) a přidáme okapané naložné maso. To smažíme na zelenině, aby se co nejdříve zatáhlo. Nyní stačí podlít lákem a dusit. Vyndáme hotové maso a naporcujeme ho. Zeleninu propasírujeme, přidáme smetanu s 1 lžící mouky a provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem

Svíčková na smetaně s karlovarským…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Šoltysová | 23. 9. 2008 16:35

    Recept není složitý a svíčková byla vynikající- celá rodina si moc pochutnala! Maso jsem nedusila, ale upekla v troubě, nezahušťovala jsem moukou, naopak jsem omáčku ředila mlékem.

  • Jana Fabiánová | 9. 7. 2008 12:55

    Tak tento recept je jeden z nejsložitějších a dle mého názoru i nejhorší, který jsem kdy slyšela. Vždyť zelenina se rozmixuje a hlavně maso se přece peče v zelenině a né ho nechat uležet a pak smažit, to je vážně volovina. Ani jsem nezkoušela, a ani nebudu, takže nehodnotím, ale takto bych svíčkovou nedělala. Omlouvám se, ale nemohla jsem si pomoct.

  • Di | 27. 2. 2008 09:28

    A při pasírování snad ta vlastní surovina nejde do omáčky? Já sice také mixuji, ale když někdo nemá mixér, nebo ho nechce špinit, tak je to jedno. Výsledek je v podstatě týž.

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:48

    lepsi je mixovatviz. zahuštění vlastní surovinou

  • Anonym | 19. 1. 2008 00:53

    Já to dělám přesně naopak: nakládám do syrové zeleniny - v tom vašem recepisu mi zásadně chybí CIBULE (ostatní zeleniny mi u vás spíš přebývá), nasolím, zaliju vodou s octem a přidám nové koření, JALOVEC, bobkový list (zato tymián ani náhodou). Nechám naložené do 2. dne, pak maso vyndám, krátce ho osmahnu na pánvi na másle ze všech stran, poté ho vrátím do kastrolu či pekáče - a vrazím do TROUBY, čas od času obrátím, podliju, pro chuť můžu přidat i libeček, když maso změkne, vyndám ho, z omáčky vylovím koření a nechám ji ještě trochu zhoustnout na plotně, doleju smetanu a propasíruju ji přes cedník (je možné ji i umixovat, ale lepší je pasírovaná). A když se chcete se svíčkovou opravdu blýsknout, přidejte do omáčky ještě kus lučiny. Mouku ani jíšku do omáčky NIKDY nedávám.A jinak - to nakládání syrového masa do uvařené zelenïny mi přijde dooost riskantní.

  • Václav Sloup | 17. 1. 2008 11:22

    Před konečným dochucením je vhodné vložit na kostičky pokrájenou a do hněda vysmahnutou slaninu a nechat prohřát - dodá omáčce lesk a chuť. Nakládání (marinování) je njlepší ve vodě převařené s octem kořenovou zeleninou, cibulí a kořením - 24 hodin postačuje.

  • Linda | 26. 2. 2007 11:52

    tento recept může být dobrý, ale já mám zkušenost s jiným postupem a na to, že než jsem si svíčkovou začala vařit sama, nemohla jsem ji snést. Dneska se mohu po ní utlouci. Do pekáče dám klasicky zeleniny(i mraženou),maso,osolím,opepřim,nové koření,bobkový list,máslo a podliji trochu vodou a dám péci do trouby. Zeleninu pak rozmixuji a když je dost zeleniny, nemusím ani zahušťovat, jen přidám šlehačku a dochutím citronem a cukrem. Zrovna dneska ji vařím.

  • Zuzka | 15. 2. 2007 13:22

    Já trochu zahušťuji moukou,i když dávám zeleniny hodně,ale vařím všechno "na kotle"...Do propasírované omáčky ještě před smetanou přidávám trochu karamelu (cukr na malé pánvičce zahřeju a míchám do mírného zhnědnutí). Poradila mi to sousedka a omáčce dodá karamel barvu a trochu zvláštní,ale dobrou chuť.

  • Kamil Krybus | 14. 2. 2007 20:58

    Babička mě vždy učila následující postup: slanina, mrkev, celer, petržel (2:1:1), cibule. Pak se časově sejde orestování těchto surovin a chuť je plná a vyvážená. Na nálev použít jednu zeleninu, na omáčku novou a čerstvou.

  • Anonym | 14. 2. 2007 15:25

    Zůstanu u svého způsobu. Tohle mi přijde hodně naruby. A ta dva dny se syrovým masem skladovaná vařená zelenina ...

  • Bea | 14. 2. 2007 08:20

    Ani ja nezahusťujem múkou, ale pridávam len smotanu - pochúťkovú kyslú, mäso najprv osmažím, aby sa zatiahlo, vyberám ho z panvice, a až potom pridám cibuľu, ktorú osmažím, vrátim mäso, mierne podlejem,/"lákom"/, dusím a až ku koncu pridám zeleninu ,/ korenie - aj bobkový list hneď na začiatok/. po udusení mäso vyberiem, vzeleninu v hrnci rozmixujem, aj s malými kúskami mäsa a tým je omáčka hustejšia, plus pred dokončením pridám kyslú smotanu, bobkový list treba pred mixovaním omáčky vybrať

  • barča | 13. 2. 2007 22:05

    Nějaké složité ne ? Ta zelenina za 2 dny asi nebude nejlepší. Souhlasím s paní Hanou, že hodně čerstvé zeleniny a bez zahušťování je to nejlepší, také tak dělám. Ale každý asi má tu svou "nejlepší " svíčkovou. Já zůstanu s své.

  • Hana Rožníčková | 13. 2. 2007 17:34

    A tu skoro uvařenou zeleninu cca 2 dny skladujeme kde???? Moje zkušenost se svíčkovou je ta, pokud dáme dostatečné množství čerstvé zeleniny pod svíčkovou, tak nemusíme zahušťovat moukou, jen zjemníme smetanou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brusinkový kompot Celer Citron Hovězí maso Mrkev Nové koření Ocet Petržel Šlehačka Sůl Tymián Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Luxus řez

Luxus řez

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Znojemské okurky
Znojemské okurky
34
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
22
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
17
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact