• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svíčka - zabijačková pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Svíčka - zabijačková pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svíčka - zabijačková pečeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1000
      g vepřová plec mletá
    • 300
      g vepřová kýta nebo panenská svíčková
    • 1
      ks vejce
    • 1
      dl bílé víno
    • 15
      g česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      g citronová kůra
    • 150
      g vepřová bránice
    • 1
      hrst kmín celý na posypání svíčky
    • 1
      ks cibule do pekáčku

Postup přípravy receptu

1
Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed dáme osolenou a druhou polovinou česneku potřenou panenku, nebo podlouhý řez z kýty. Uděláme šišku, zabalíme do bránice, dáme na pekáček a povrch šišky posypeme kmínem. Přidáme trochu vody a pečeme, občas přeleváme výpekem. Do pekáčku můžeme přidat i nakrájenou cibuli.
2
Podáváme s brambory a zelím všech úprav. Tato svíčka je velmi chutná i studená. Hodí se s bůčkovou roládou, tlačenkou nebo huspeninou na pohoštění alá vepřové hody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bedžis | 24. 10. 2014 12:31

    dobrý den jak dlouho se to má péct a na kolik stupňů? O:-)

  • Jitka H. | 8. 1. 2007 16:05

    Tak jsem se konečně zaregistrovala,abych mohla dát jedničku jako vyšitou :))

  • Maruš | 2. 1. 2007 11:59

    Jitko,jsem moc ráda,že Vám chutnalo.Jsem jen vkladatelkou receptu :-)),svíčka u nás byla při každé zabijačce.Nyní ji dělám i na různé "sešlosti",podávám studené s chlebem a k tomu steril.okurky,feferonky i čerstvou zeleninu..Někdy dělám jen menší placičky,jako karbenátky,které zabalím do bránice a upeču v pekáčku.

  • JitkaH. | 1. 1. 2007 17:40

    Je to moc velká dobrůtka,pekla jsem i s tou cibulí,byla pak moc dobrá na brambory,sklidila jsem pochvalu,chválu tlumočím autorce..

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 09:09

    Jak píše Maruš, víno lze nahradit , ale já bych doporučila vyzkoušet.Víno tam ani nepoznáte.Svíčkovou dělám přesně podle tohoto receptu a je výborná.

  • Maruš | 25. 11. 2006 09:33

    Místo vína jde použít mléko.

  • JitkaH. | 24. 11. 2006 18:20

    Tak tohle určitě zkusím,jen co seženu bránici,jen se zeptám-můžu vynechat víno? Mám ho ráda k jídlu,ale ne v jídle,čím případně mám nahradit? děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Citronová kůra Kmín Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová bránice Vepřová kýta Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka bez vajec

Bábovka bez vajec

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Česneková krkovička na tymiánových bramborách

Česneková krkovička na tymiánových…

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

41
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
41
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
38
Pečený květák s uzenou paprikou
Pečený květák s uzenou…
38
Letní těstoviny
Letní těstoviny
35
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Seriál Vyprávěj po letech: Karel a Eva opět spolu!

Seriál Vyprávěj po letech: Karel a Eva opět spolu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Svíčka - zabijačková pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact