Hladkou mouku promíchejte s moučkovým cukrem, přidejte nakrájené změklé máslo a prsty vytvořte drobenku. Přidejte vejce a sůl a vypracujte hladké těsto. Podle potřeby můžete trochu mouky přidat. Těsto zabalte do fólie a nechte v ledničce 30 minut odležet.
Švestky vypeckujte. V míse prošlehejte metličkou žloutky se smetanou. Přidejte semínka z vanilkového lusku, škrob prosátý přes jemné sítko a třtinový cukr.
3
Troubu zapněte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy pečicího papíru a přeneste ho pomocí válečku do formy vymazané kouskem másla. Těsto urovnejte, zakryjte ho kruhem vystřiženým z pečicího papíru, zasypte vrstvou suchých fazolí a dejte na 10 minut předpéct.
Papír s fazolemi odstraňte a na těsto narovnejte švestky řezem nahoru. Pečte ještě 5 až 7 minut. Nakonec švestky zalijte připraveným krémem a koláč pečte ještě asi 15 až 20 minut dozlatova.