• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švestková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Švestková roláda

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švestková roláda
Švestková roláda
Švestková roláda
Švestková roláda
Švestková roláda
Švestková roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
  • Těsto
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 50
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 75
      g cukr
  • Náplň
    • želatina
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • 1
      sklenice švestkový kompot velká
    • 50
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vanilkový cukr a po jednom všleháme žloutky. Zapracujeme mouku se solamylem. Těsto rozetřeme na plech a upečeme. Upečené těsto vyklopíme na utěrku namočenou ve studené vodě a dobře vyždímanou a s utěrkou stočíme. Po minutě roztočíme a stočíme zpět, už bez utěrky. Necháme vychladout.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého

2
Odpeckované švestky i se šťávou rozmixujeme, přidáme cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme nabobtnanou a rozpuštěnou želatinu (množství asi na 400 g hmoty) a necháme chladnout. Když začne masa houstnout, přimícháme vyšlehanou šlehačku a natřeme na piškotový plát. Roládu stočíme opatrně, přehneme ji jen 2-3x. Dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním posypeme jemně práškovým cukrem, můžeme i ozdobit šlehačkou.

RADA: Vynikající roláda 9x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Švestkový závin s tvarohem (mákem)

Švestkový závin s tvarohem (mákem)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 22. 1. 2007 13:28

    Zdenka, kupujem balenie želatíny, ktoré je v malom sáčku, prevažne žltej farby s červeným a zeleným potiskom, jedno balenie na 0,5 l. Dávam 1,5 sáčku.

  • Pajia | 22. 1. 2007 13:03

    Myslím,že ta nápln by šla dát na upečený piskot a krájet jako řezy.Urcitě to bude moc dobrý.

  • Zdena | 22. 1. 2007 09:10

    Terezko, prosím koľko tej želatíny - 1 sáčok -želatína je pre mňa španielska dedina a tento koláčik vyzerá super - poradíte?Ďakujem

  • Markéta | 2. 6. 2006 17:23

    švestky miluju na jakýkoliv způsob a v takové roládě.o))ukládám a vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Švestkový kompot Vanilkový cukr Vejce Želatina

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Eskymo

Eskymo

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
23
Šopský salát
Šopský salát
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Švestková pikantní marináda
Švestková pikantní marináda
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez míchání
Švestková žemlovka
Švestková žemlovka
Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem
Švestkové bonbonky
Švestkové bonbonky
  • Recepty.cz
  • Švestková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact