• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švejkův grog
Napište svůj komentář k receptu

Švejkův grog

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švejkův grog
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 3
      ks nové koření
    • 6
      ks pepř celý
    • 10
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg cukr
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
1/2 l vody dej svařit s novým kořením (2-3), 6 celých pepřů, 10hřebíčků, kousek celé skořice, kousek citr. kůry(asi z půlky citronu) a šťávu z celého citronu a přidej 1/2 kg cukru.Po svaření přidej 3 dcl bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej rum (flašku 1 l) a znovu přiveď k varu. Pozor, aby neuteklo. Pak na stole sundáme poklici a vystupující páry se zapálí a hned zase hrnec přikryjeme. Tím slavnostní obřad vaření končí. A kdo to řekne, že tam máš přidat vanilku, tak mu dej přes držku!
2
Opsáno ze Švejkovy kuchařky a vlastnoručně vyzkoušeno z poloviny dávky. Je to boží a jako dělané do těch současných mrazů. Ale doma, protože je to fakt síla! Je to nápoj tak silný, že pod jeho účinkem lze přeplavat známý kanál La Manche
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Kávový grog

Kávový grog

Karamelový grog

Karamelový grog

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Siky | 17. 12. 2012 15:18

    Moc by me zajimalo, jak tohle chutna, protoze puvodne ten recept zni jinak: Půl litru vody dej svařit s 2-3 zrny nového koření, lO zrny hřebíčku, kousek skořice, citronové kůry a šťávu z celého citronu a přidej půl kila cukru. Po svaření přilej tři litry bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej litr koňaku a znovu povař, ale dej pozor, aby to neuteklo!! Po postavení na stůl se sundá puklice a páry se zapálí a hned zas se nádoba přikreje. Tím slavnostní obřad vaření grogu končí. A kdo ti řekne, že tam máš dát vanilku, tak mu dej přes držku! viz napr. http://www.databazeknih.cz/citaty/jaroslav-hasek-1 Vcelku rozumim nahrazeni konaku rumem, ale misto 3l vina dat jen 3dl ??!!!! :-)))

  • petul | 8. 8. 2007 17:00

    co znamená vystupující páry se zapálí?

  • Mona | 3. 8. 2007 20:24

    Davam se tam takovy koreni, ktere je napsane v receptu :) Tzn.: nove koreni, pepr, hrebicek, skorice.

  • Ňulinka - | 3. 8. 2007 17:39

    V postupu je napsáno:NOVÉ KOŘENÍ!

  • Eva P. | 3. 8. 2007 14:32

    A jaký koření se tam dává???

  • Anonym | 31. 1. 2006 08:57

    super!!! dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Grog
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citron Cukr Hnědý rum Hřebíček Nové koření Pepř celý Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

485
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
306
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
250
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
113
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
40
Camembert s hruškami a ořechy
Camembert s hruškami a…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Švejkův grog
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact