• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
Napište svůj komentář k receptu

Švej-žu-žu po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švej-žu-žu po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      kari
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička maggi
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako minutku a hotové posypene drobně krájenou zelenou cibulkou, nebo pažitkou.
2
Podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky a oblohou. Množství surovin lze měnit dle vlaství chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Česnečka po česku

Česnečka po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yves | 22. 4. 2015 14:05

    Tento recept děláme v naší rodině odnepaměti, (je mi 25 a dělalo se to už dřív). Máme ho moc rádi a já si recept pořád uchovávám. Přesně náš recept je: - 500g vepřové kýty, příp. kuřecích nebo krůtích prsou na drobnější kousky, cca 1x2 cm - 1 lžička soli - 1 lžička pepře (sušeného mletého - ne čerstvého) - 1 lžička kari koření - 1 lžíce cukru krystal - 2 lžičky magi - 1 lžička worchestru - 2 lžičky maizeny nebo solamylu (kukuřičný nebo bramborový škrob) - 2 žloutky - 3 lžíce rostlinného oleje. Maso se dává do skleněné mísy (ne plast nebo kov). Suroviny rozhazovat po vrchu masa podle pořadí v receptu, nakonec se to všechno hodně dobře promíchá. Dva tři dny uležet, nechat v lednici přikryté poklicí nebo lépe potravinářskou folií. Pak se v pánvi dobře rozpálí vrsta oleje a zprudka se smaží dočervena (ale nespálit). Prostě se to nesmí dusit. My to podávali s rýží, od sebe je to trošku sušší, ale pokud se rýže udělá taková ta lepkavá, jasmínová, je to mňamka a dá se to jíst i hůlkami. Můj nečekaný objev je zamíchat hotové maso do uvařených ječných krup, udělat něco jako rizoto. Dá se toho sníst kýbl.. akorát pak trochu létáte u stropu. Nepředpokládám, že by to chutnalo všem, ale já jsem ráda, že tenhle recept nechutná jen nám. Já si naopak nedokážu představit dávat tam zelí, cibuli nebo cokoliv jiného. Každý jsme jiný.. ;-)

  • Kamil Krybus | 3. 6. 2006 17:15

    Toto jídlo bez špenátu nebo čínského zelí není to, jak se to jmenuje. Ale mě moderátor stejně do diskuze nepřipustí. Takže je to vlastně jedno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kari Maggi Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Filety po italsku

Filety po italsku

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

79
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
37
Bezový sirup za studena
Bezový sirup za studena
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jahodová bublanina
Jahodová bublanina

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

Zpěvák Richard Müller (63) přiznává: Ani třetí operace nepomohla! Ale střihl si duet s dcerou

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact