• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švédský dort
Napište svůj komentář k receptu

Švédský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švédský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 140
      g hrubá mouka
  • Na šlehačku
    • 1
      l šlehačka
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička nescafé
    • mandlové lupínky - loupané Opražené
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá druhá polovina cukru.
2
Smíchá se to se žloutky a lehce se přimíchá mouka a mleté ořechy, peče se ve vymazané a vysypané formě na dort v troubě na spodní mřížce při 150 °C cca 20 minut - nechá se trochu pootevřená trouba, mně se osvědčila zasunutá vařečka.
3
Pak se trouba zavře a peče se ještě 30 minut.
4
Po vychladnutí korpusu se ušlehá šlehačka do které se přidají cukr a Nescafé. Šlehačka se navrší na upečený dort, posype se opraženými mandlemi, popř. hoblinkami z čokolády.
5
Dort je rychle hotový a je božský, byť je to trochu kalorická bomba, ale při svátečních příležitostech se to dá unést. Recept mám od své přítelkyně ze Švédska.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švédský koláč

Švédský koláč

Zamilovaný dort

Zamilovaný dort

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bája | 3. 4. 2011 10:11

    Je užasný všem moc moc chutnal doporučuji!!! =)

  • marie chocholová | 27. 5. 2010 22:16

    Jedním slovem luxus,rychlý,výborný,během týdne jsem už dělala 2x.Dávám 1*

  • Zdenka Kocmichová | 16. 5. 2010 11:10

    Dort jsem pekla jako moučník a pouze s jednou smetanou, abychom jej ochutnali, a byla jsem pochválena. Chuť lahodná, dávám za 1.

  • Di - | 24. 11. 2008 18:46

    Já jsem šlehačku den před leháním svařila a do horké přidala cukr a kávu. Držela krásně ještě třetí den.

  • H. Hospodyňka | 24. 11. 2008 09:05

    Mohu vřele doporučit, je to skvělý moučník. Posypala jsem griliášem a šlehačku ztužila "Želatinovým ztužovačem" od Dr.Oetkera. Ten mohu též doporučit - šlehačka zůstala krásně krémová i do druhého dne. Na ty 2 krabičky šlehačky jsem použila raději jen 1/2 sáčku toho ztužovače.

  • Di - | 11. 11. 2008 19:30

    Nepražila jsem žádné mandle - babičce a dědovi jsem raději dala jen čokoládu. Jinak je pražím jako paní Danka na másle a oleji.

  • Olga . | 11. 11. 2008 16:42

    Já je dělám stejně, akorát bez teflonu; nebo v remosce, ty jsou lepší.

  • Danka Snášelová | 11. 11. 2008 16:10

    Jak pražíte mandle, aby byly pěkně křupavé? Já je spařím vřelou vodou, oloupu, nechám usušit a pak na teflon.pánvičce opražím. Ale nejsou tak křupavé, jako když je koupím ve vakuovém balení v obchodě.

  • Di - | 11. 11. 2008 05:58

    Tak už jsem to zkusila upříležitosti návštěvy u manželových rodičů a velmi jsem uspěla. Ten popis pečení je dokonalý - vždy jsem dávala spíše do horké trouby a pak teplotu po jisté době zmírňovala. Dort jsem ještě propíchla několikrát nožem, když se začala tvořit kůrčička a byl rovný jako vodní hladina rybníku. Co se týče množství kalorií, řekla bych, že je jich určitě méně, než když se korpus plní máslovým krémem - tam je nejen máslo, ale také mnohem více cukru. Takže JEDNIČKA!

  • Di - | 11. 9. 2008 19:47

    To se mi strašně líbí. Dortový korpus peču prakticky stejný s ořechy a hrubou moukou a ta kávová šlhačka mě strašně láká. Už přemýšlím, kdy co budeme v rodině slavit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Švédsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Mandlové lupínky - loupané Nescafé Šlehačka Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Kakaové řezy s krémem

Kakaové řezy s krémem

Fofr perník

Fofr perník

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

128
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
68
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
23
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Švédský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact