• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Napište svůj komentář k receptu

Svatomartinská husa 13 hodin pečená

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 71
doba přípravy: 780 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      kg husa
    • 3
      lžíce sůl
    • 4
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Z husy oškubejte přebytečné brka, případné jemné peří opalte zapalovačem. Z opeřence vyndejte droby, z nich můžete udělat vývar a skvělou polévku. Okrájejte přebytečný tuk, odstraňte křídla před prvním záhybem (můžete je použít do polévky).
2
Maso opláchněte a papírovou utěrkou osušte. Osolte ho, i zevnitř, a vydatně okmínujte (opět vhoďte pár kmínů i dovnitř těla). Husu dejte na pekáč, pokud ho nemáte, hlavu si lámat nemusíte, použijte stejně jako my hlubší plech, a podlijte vodou. Celou husu zakryjte alobalem nebo přiklopte vrškem pekáče.
3
Nastavte teplotu na 70-80 stupňů, vložte husu do trouby a běžte klidně spát. Nám ostražitost nedala a zašli jsme se raději o půlnoci na proces kouknout, pak jsme zjistili, že se nic špatného neděje, voda se nevyvařila, do nádoby se naopak vyškvařil tuk, takže připálení rozhodně nehrozilo. Pozor na moderní trouby, většinou mají bezpečnostní pojistku a trouba se po několika hodinách sama vypne.
4
Po dvanácti hodinách odstraňte alobal (víko), husu velkou jehlicí propíchejte, lehce polijte výpekem a zvyšte teplotu na 180 stupňů. Husu nechte v troubě zezlátnout, trvá to zhruba hodinu.
5
Poté naběračkou odeberte vyškvařený tuk, drůbež naporcujte a podávejte lehce přelité zbylým výpekem. Kůrka je krásně křupavá a maso tak měkké, že samo odpadává od kosti. Rozhodně není vysušené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svatomartinská husa 5 hodin pečená

Svatomartinská husa 5 hodin pečená

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Husa
Listopad Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Husa Kmín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

51
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
28
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s…
25
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa 2
Svatomartinská husa 2
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Svatomartinská husa 5 hodin pečená
Světlý piškotový korpus
Světlý piškotový korpus
  • Recepty.cz
  • Svatomartinská husa 13 hodin pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact