• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svařák
Napište svůj komentář k receptu

Svařák

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 140
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svařák
Svařák
Svařák
Svařák
Svařák
Svařák
Svařák
Svařák
6fotografií
Nahrát fotku
 

Svařené víno neboli svařák je symbolem zimní pohody a kouzla Vánoc. Jeho omamná vůně plná koření dokáže zahřát i na duši. Připravte si sklenku a nechte se unést do světa skořice, hřebíčku a vůně pomerančů!

Svařák

Suroviny

2 porce
    • cukr krystal (dle chuti a kvality vína)
    • 1
      ks skořice celá
    • 5
      ks hřebíček
    • 1
      l červené víno (možno i bílé víno)
    • citronová kůra
    • 1
      ks badyán
    • pomerančová kůra
    • kardamom (několik zrnek)
    • pomeranč (na ozdobu)

Postup přípravy receptu

1
Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel.

RADA: Zkuste i domácí limonády

2
Zalijeme přibližně jednou deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části).

RADA: Tipy od sommelierky

3
Povaříme a obsah necháme provonět kořením. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme. Víno je připravené, jakmile se od okrajů hrnce začnou zvedat první velmi drobné bublinky.

RADA: Znáte ceremoniální kakao?

4
Po zahřátí na správnou teplotu hrnec odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme nápoj chvilku „odpočívat“. Poté ho rozlijeme do sklenic.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ SVAŘÁKU: Asi nejčastější chybou je vaření svařáku. Svařák se nesmí vařit. Varem by se z vína začal rychle odpařovat alkohol a zničily by se jeho jemné ovocné tóny. Další chybou bývá špatně zvolené nebo nekvalitní víno. Pro co nejlepší výsledek zvolte suché nebo polosuché. Vždy používejte celé koření, nikoli mleté, které by mohlo nápoj zakalit a vytvořit na dně sedlinu.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Nemusíte obětovat drahé archivní víno, ale vyhněte se nejlevnějším vínům v krabici, která mohou mít nepříjemnou pachuť. Ideální je kvalitní stolní nebo jakostní víno, například Frankovka, Modrý Portugal nebo Merlot. Každé víno je jiné. Proto je lepší svařák finálně ochutnat až po vylouhování a případně ho podle své chuti ještě mírně dosladit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svařák z jablečného džusu alias tekutý štrůdl

Svařák z jablečného džusu alias…

Svařené víno

Svařené víno

Svařené víno s rumem

Svařené víno s rumem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olmoss | 1. 11. 2015 14:49

    vyborna zimni zalezitost

  • Lea.L | 19. 4. 2015 19:36

    Právě jsem si ho uvařila a je výborný!!! Kardamom jsem doma neměla a vodu jsem také nedávala a přesto je opravdu vynikající!!!Díky za recept! 8-)

  • emilka z votic | 3. 11. 2014 19:03

    Mam rada svaracek, ale k tomu jeste dam panak rumu a to vam me to zkali hrozne moc rychle, funguje to a vyzkousejte to. Meho manzela Lukase Polacka to vzdycky sunda :-).

  • twiGGy4
    twiGGy4 | 12. 3. 2014 11:12

    Svařák dělám obdobně, ale zkaramelizovat cukr jsem ještě nezkoušela, dík za tip, určitě vyzkouším. Jen si nevím rady kolik použít cukru? Sladím vždy až na závěr hotový nápoj podle chuti, takže se mi nemůže stát, že bych přesladila. Tady se dává cukr již na začátku, tak nevím.

  • Zuzka | 19. 12. 2013 09:52

    Když karamel zalijete tekutinou (ještě k tomu studenou) ihned ztuhne a máte pocit, že hrnec je na odpis, ale nebojte se, jakmile se tekutina zahřeje ztuhlý karamel (přiškvařený na hrnci) se rozpustí! Takže se toho vůbec nebojte. I když to v první fázi vypadá strašně ;-)

  • Petra | 13. 12. 2013 21:50

    Kolik se dává přibližně toho cukru? Lžíce? Půl kila? Kilo?

  • Nina | 27. 11. 2013 19:20

    Když karamel zalejete VROUCÍ vodou, tak by to měl hrnec přežít a když tak je to jen cukr,...v teplé vodě se lehce a brzo rozpustí =o)

  • Krpec | 16. 11. 2013 21:07

    Taky jsem měla namále, ale vařečkou jsem všechny ty přilepený hroudy odlepila a rozpustily se, takže dobrý.

  • Téra | 7. 11. 2013 20:15

    Kolik tak dáváte toho cukru? Svařák budu dělat prvně, tak nemám tušení kolik ho tam mám dát =-O Máte i oblíbené víno, ze kterého svařák děláte? Díky za radu!

  • Raduna | 29. 9. 2013 10:22

    Možná jsem blbá, ale díky vlité vodě na karamel se stalo to, že se nejspíš zničil hrnec...!

  • chvajda
    chvajda | 8. 10. 2011 14:40

    Tak takhle dobrý svařák jsem ještě nedělala...DOPORUČUJI!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje Svařené víno
Nápoje Alkoholické Teplé Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Červené víno Citronová kůra Cukr krystal Hřebíček Kardamom Pomeranč Pomerančová kůra Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Gulášová krkovička

Gulášová krkovička

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

Poslední sledované recepty

31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Nudle se shiitake
Nudle se shiitake
25
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
24
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
20
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězdy komedie Bota jménem Melichar Řandová a Syslová zase spolu: Potkávají se před kamerou!

Hvězdy komedie Bota jménem Melichar Řandová a Syslová zase spolu: Potkávají se před kamerou!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Sušenky z ovesných vloček
Sušenky z ovesných vloček
Sušenky z ovesných vloček s kokosem
Sušenky z ovesných vloček s kokosem
Suši s rybou a zeleninou
Suši s rybou a zeleninou
Svařené víno
Svařené víno
Svatební koláčky
Svatební koláčky
Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
  • Recepty.cz
  • Svařák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact