• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
Napište svůj komentář k receptu

Suvlaki - řecký špíz

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suvlaki - řecký špíz
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • skopové maso (Popř. vepřové) maso dle počtu strávníků
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • citron
    • špejle
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak vytvoříme špízy) a osmažíme na olivovém oleji. Během smažení pokapeme citronovou šťávou.
2
Podáváme se salátem a bílým chlebem (nebo s brambory).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmeno | 30. 11. 2011 22:36

    si nějakej chytrej

  • Patrick Schmitt | 15. 9. 2007 15:57

    Nevím, kde Řecku jste byla, ale já tam byl víckrát a všude, kam jsem se podíval skopové maso podávali. To samé mi vykládal i můj nejlepší kamarád, který tam také již párkrát byl. Proto zcela nesouhlasím s tvrzením, že se děla v Řecku Souvlaki jen kuřecího a vepřového. Řeci by se asi hodně divili, kdyby s tímto někdo vyrukoval. Řekl bych, že kuřecí a vepřove Souvlaki nabízejí spiše jen proto, že čeští a vůbec středoevropští turisté mají proti skopovému masu často výhrady. Ostatně Řekové umějí s kuřecím masem dělat fantastické věci. Možna je kuřecí Souvlaki trošku slabší, když se použijí prsa, ale je nesmysl vykládat, ze kuřecí pokrmy v Řecku za nic nestoji. Rovněž také nesouhlasím, s tím, že cibule a paprika je základem pro Souvlaki. Je to volitelné a záleží na kuchaři. Již léta se zabývám řeckou kuchyní, sháním si překlady řeckých receptů a občas si nejaký přeložím i sám. Mám taky známosti mezi Řekama, kteří žijí tady.

  • Marketa | 4. 9. 2007 14:27

    Vážení, v řecku jsem byla 4 měsíce a nikdy jsem neměla tu čest jist Souvlaki ze skopoveho masa, dělají jen kuřeci a vepřové, a jelikož v řecku si na kuřatech moc nepotrpí, tak tam nemaji ani dobré kuřeci maso, takze kureci souvlak v recku dobry neni, ale verim, že v česku bude chutnat výborne. a jinak paprika a cibule je zaklad, kdyz uz se to napichuje na tu spejli. ale ne moc. tak ze 5 malých kousku na kazdou spejli.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:56

    Ostatne....nepouzivejte veprove, kdyz muzete pouzit skopove nebo treba jehneci! Sami se pripravite o kulinarsky zazitek. Je pravda, ze se skopove tezko shani...Tip pro Brnaky: Kdo muze do Makra, tak tam maji snad vsechny druhy masa! Jinak bych se podival do Tesca v Kralove Poli. Tam prodavaji jehneci, se kterym je to taky dobre.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:49

    Je to jen malickost, ale podle vseho, co vim se spravne pise "Souvlaki"....ostatne recke oregano voni a chutna jinak (lepe) nez to ceske. Mam tu pytel oregana primo z recka...neda e to vubec srovnat...

  • čtvrtníček | 25. 7. 2007 11:27

    jedu do recka takze to ochutnam na korfu a pak podam recenzi

  • Marsí Mesochoridisová | 5. 3. 2007 13:09

    Lucko...je to podle regionu..stejné jako u nás zelňačka..ingredience jsou skoro stejné, ale každý ji vaří jinak..takže klidně tam můžete dát cibuli i papriku.

  • Lucie Bernhartová | 4. 3. 2007 20:35

    Souvlaki jsem mela moznost ochutnat na Korfu a muzu potvrdit, ze je vynikajici - kouzlo chuti je v kombinaci oregana a citronu. Ale pokud si dobre vzpominam, na spejli byla krome masa i cibule a paprika a maso bylo nekolik hodin marinovane ve smesi oleje, citronove stavy, oregana, soli a pepre. Ale kazdy to dela jinak, nerada bych tim nacala diskuzi podobnou te s tzaziky...:-))

  • Ivana Violová | 16. 7. 2006 16:46

    Nedokážu si představit špíz, kde není cibule... Ale vyzkouším tenhle recept a pak tu zveřejním jak nám chutnalo... :-))

  • Anonym | 1. 5. 2006 20:21

    Je to vyborne, zkuste to pripravit aspon den predem okorenene v lednici, nema chybu!

  • peter toxic | 1. 5. 2006 18:28

    toto je moje najoblubenejšie jedlo,ale nevedel som ako a z čoho sa pripravuje,takže diky za recept,idem ho vyskušať

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Olivový olej Oregáno Pepř mletý Skopové maso Špejle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Brokolicový koláč

Brokolicový koláč

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Ananasový koláč naruby

Ananasový koláč naruby

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

92
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
39
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
37
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact