• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šusky (opečené škubánky)
Napište svůj komentář k receptu

Šusky (opečené škubánky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šusky (opečené škubánky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • šunka

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou +/- 15 až 20 minut).
2
Poté zcedíme a řádně do hladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýra a šunku (možno buď pouze jedno nebo druhé, nebo i bez ničeho).
3
Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.
4
Je to rychlá večeře, která se dá různě upravovat (náplně, posypy...). Pokud nechcete smažené "šusky", můžete "hmotu" - tedy škubánky jednoduše posypat mákem/tvarohem/opraženou strouhankou s cukrem/medem a polít rozehřátým mlékem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opečené škubánky s mákem

Opečené škubánky s mákem

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martel | 21. 2. 2016 15:45

    Super, u nás se to dělalo ještě s česnekem.

  • ashlesha | 7. 2. 2014 20:11

    Recept super, jen ten kečup bych tam nikdy nedala, ten to vše naprosto degraduje

  • stanisv | 26. 4. 2013 12:05

    Přesně tak, taky mě je babča dělávala. Super. Zajímavý, dnes už to málokdo umí - no, spíš to není "in". Takže vím, co budu baštit o víkendu.

  • irena | 3. 2. 2013 09:08

    :-P :-D <:-) :-P :-D :-\ 8-)

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 20:56

    <3 Lahodná nostalgie. Při pohledu na obrázek mám na jazyku jejich chuť. My je baštili jen tak samotné se zákysem a i dnes, když si na to vzpomenu se mi zbíhají sliny. :-\ Budu muset někdy udělat. :-* Děkuji za super nápad. Zkusím do nich dát šunku a ementál. Snad ty moje maso žrouty potěším.

  • salmov1 | 1. 11. 2012 10:41

    Já dělám škubánky podle babi a mamčí... brambory po uvaření nesliju úplně, trochu vody nechám. Pak zasypu moukou (dávám hrubou od oka), příklopím aby se mouka propařila (nechat na teple) a tak po 10 minutách štouchám...a smažím na sádle... jen škoda, že je doma nemusí

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:50

    Já toto nemusím, ale muž a dcera se po tom mohou utlouci :-)

  • Denisa Prokopová | 10. 11. 2009 16:58

    Udělala jsem je podle receptu.Není v něm uvedeno jestli se má mouka vyhodit od brambor nebo rozštouchat v bramborech.Ale ja ji tam nechala rozštouchala a protože mi těsto přišlo dost suché tak jsem jeste vmíchala drobet mléka,ale jen maloučko.Výsledkem je můj nacpaný břich a mastnota až za ušima;)

  • Sylva P. | 14. 1. 2009 07:57

    Jo, jo škubánky s mákem tak to je taky vzpomínka na moje prázdniny u babičky. Nyní dělám dětem.

  • Jarka O. | 26. 12. 2008 17:44

    Jojo, opékané škubánky - lahodná vzpomínka na dětství a mládí. My jsme si je dávali neplněné, s kysaným zelím, opékali jsme na sádle (nejlépe husím), mňam, mňam:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Polohrubá mouka Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Ravioli s náplní

Ravioli s náplní

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

91
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
72
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
71
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
64
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
54
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Šunkové závitky s olivovou pěnou
Šunkové závitky s olivovou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkovo-sýrové karbanátky
Šunkovo-sýrové karbanátky
Švédský koláč
Švédský koláč
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
Švejkův salát domácí
Švejkův salát domácí
  • Recepty.cz
  • Šusky (opečené škubánky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact