• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sushi burger
Napište svůj komentář k receptu

Sushi burger

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
5fotografií
Nahrát fotku
 

Originální variace na burgery inspirovaná asijskou kuchyní - to jsou sushi burgery, kde bulku nahradí rýžové bochánky. Mezi nimi najdete lososa, okurku i avokádo. Nesmí chybět také řasa nori a majonéza ochucená japonským křenem wasabi.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g sushi rýže
    • 60
      ml rýžový ocet
    • 100
      g cukr
    • 10
      g sůl
    • 200
      g losos bez kůže čerstvý
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      ks avokádo
    • 4
      lžíce ochucená majonéza wasabi
    • 1
      ks nori řasa
    • kopr čerstvý
    • sezam černý

Postup přípravy receptu

1
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte. Rýže je hotová, jakmile se odpaří všechna tekutina. Hotovou rýži nechte asi 20 minut chladnout.

RADA: Jak uvařit rýži

2
Mezitím si připravte nálev: smíchejte rýžový ocet, cukr, a sůl, krátce povařte, aby se vše spojilo, a nechte vychladnout. Vychladlou rýži přendejte do mísy a promíchejte s nálevem. Vlhkýma rukama tvarujte malé bochánky (asi 4 cm v průměru), rovné jako spodní část „burgeru“, vypouklé nahoru.
3
Lososa pokrájejte na plátky, okurku na kolečka. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, lžící vydlabejte dužninu a nakrájejte na plátky. Majonézu promíchejte podle chuti s wasabi, řasu pokrájejte na čtverečky.

RADA: Ochutnejte avokádovou pomazánku s lučinou

4
Na rýžovou základnu dejte plátek avokáda, potřete ochucenou majonézou, přidejte lososa, pár koleček okurky, řasu, pár snítek kopru a přiklopte rýžovým bochánkem. Sushi burgery posypte černým sezamem a podávejte se sójovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Ryba v housce

Ryba v housce

Rybí burgery

Rybí burgery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Cukr Kopr Losos bez kůže Nori Ochucená majonéza Okurka salátová Rýžový ocet Sezam Sůl Sushi rýže

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Bostonské krémové mufiny

Bostonské krémové mufiny

Limoncello

Limoncello

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

48
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
38
Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
Asijské nudle s trhaným…
29
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Surimi pomazánka / salát
Surimi pomazánka / salát
Surimi salát se semolinovými těstovinami
Surimi salát se semolinovými těstovinami
Surimi tyčinky v kabátě z listového těsta
Surimi tyčinky v kabátě z listového…
Sushi cupcakes (Candy sushi)
Sushi cupcakes (Candy sushi)
Sushi dortík s lososem a avokádem
Sushi dortík s lososem a avokádem
Sushi pro začátečníky
Sushi pro začátečníky
  • Recepty.cz
  • Sushi burger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact