• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sushi burger
Napište svůj komentář k receptu

Sushi burger

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
Sushi burger
5fotografií
Nahrát fotku
 

Originální variace na burgery inspirovaná asijskou kuchyní - to jsou sushi burgery, kde bulku nahradí rýžové bochánky. Mezi nimi najdete lososa, okurku i avokádo. Nesmí chybět také řasa nori a majonéza ochucená japonským křenem wasabi.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g sushi rýže
    • 60
      ml rýžový ocet
    • 100
      g cukr
    • 10
      g sůl
    • 200
      g losos bez kůže čerstvý
    • 1
      ks okurka salátová
    • 1
      ks avokádo
    • 4
      lžíce ochucená majonéza wasabi
    • 1
      ks nori řasa
    • kopr čerstvý
    • sezam černý

Postup přípravy receptu

1
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte. Rýže je hotová, jakmile se odpaří všechna tekutina. Hotovou rýži nechte asi 20 minut chladnout.

RADA: Jak uvařit rýži

2
Mezitím si připravte nálev: smíchejte rýžový ocet, cukr, a sůl, krátce povařte, aby se vše spojilo, a nechte vychladnout. Vychladlou rýži přendejte do mísy a promíchejte s nálevem. Vlhkýma rukama tvarujte malé bochánky (asi 4 cm v průměru), rovné jako spodní část „burgeru“, vypouklé nahoru.
3
Lososa pokrájejte na plátky, okurku na kolečka. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, lžící vydlabejte dužninu a nakrájejte na plátky. Majonézu promíchejte podle chuti s wasabi, řasu pokrájejte na čtverečky.

RADA: Ochutnejte avokádovou pomazánku s lučinou

4
Na rýžovou základnu dejte plátek avokáda, potřete ochucenou majonézou, přidejte lososa, pár koleček okurky, řasu, pár snítek kopru a přiklopte rýžovým bochánkem. Sushi burgery posypte černým sezamem a podávejte se sójovou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Ryba v housce

Ryba v housce

Rybí burgery

Rybí burgery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos Vegetariánské a zdravé
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Cukr Kopr Losos bez kůže Nori Ochucená majonéza Okurka salátová Rýžový ocet Sezam Sůl Sushi rýže

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Housky

Housky

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

46
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
33
Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky
Vanilkové řezy "POLÁRKA"…
28
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Surimi pomazánka / salát
Surimi pomazánka / salát
Surimi salát se semolinovými těstovinami
Surimi salát se semolinovými těstovinami
Surimi tyčinky v kabátě z listového těsta
Surimi tyčinky v kabátě z listového…
Sushi cupcakes (Candy sushi)
Sushi cupcakes (Candy sushi)
Sushi dortík s lososem a avokádem
Sushi dortík s lososem a avokádem
Sushi pro začátečníky
Sushi pro začátečníky
  • Recepty.cz
  • Sushi burger
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact