• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sushi
Napište svůj komentář k receptu

Sushi

autor: xverax
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g sushi rýže
    • 2
      lžíce ocet (ocet na sushi)
    • 4
      plátek nori
    • avokádo (dle chuti)
    • losos (dle chuti)
    • tuňák (dle chuti)
    • okurka (dle chuti)
    • pasta wasabi

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
2
Rýži necháme zchladnout.
3
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně zálivku.
4
Bambusovou podložku obalíme strečovou potravinářskou fólií.
5
Řasy Nori si přeřízneme napůl.a položíme lesklou stranou dolů na podložku.
6
Na celou řasu dáme rýži (necháme si cca 1-2cm od okraje, aby se nám dobře balila), na proužky nakrájené a oloupané avokádo, proužky lososa, wasabi dle chuti. (Můžeme dát např. i okurek, krabí tyčinky atd...dle chuti)
7
Opatrně zabalíme do roliček a pevně stiskneme.
8
Sushi krájíme ostrým mokrým nožem.
9
Přeji dobrou chuť :)
10
PS: Se sushim opatrně je velmi návykové! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Hybridní sushi

Hybridní sushi

Sushi s lososem

Sushi s lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kykiryki | 18. 3. 2013 08:16

    Stačí ho rozpůlit, vydělat pecku, oloupat a nakrájet na měsíčky - pak už s ním pracujeme třeba jako s lososem nebo okurkou. Aby mi avokádo nezhnědlo, namočím ještě ruce do rýžového octa a lehce projedu každý plátek.

  • lucinka | 31. 1. 2013 23:02

    Mohu se zeptat jak se pracuje v tím avokadem????? Děkuji... :-) ;-)

  • xverax | 20. 7. 2012 08:31

    1) jsem nepsala, ze se ma ryze rozvarit, ale je lepsi TROCHU rozvarena, nez tvrda. To je pro ty, co tu ryzi vari poprve, pak uz to vychytaji tak, aby byla akorat 2) jak sem se informovala od jednoho sushi kuchare, i na netu, je vcelku jedno, kdy se tam ocet leje, jsou na to ruzne nazory 3) ano ryze se chladi- asi hodinu, to jako stojite hodinu a drzite vejir nad ryzi? Myslim, ze bohate staci sem tam opatrne promichat ;)

  • Anon | 1. 1. 2012 20:30

    Úplně špatně... 1) Rýže se rozhodně nesmí rozvařit. Výsledkem mají být jednotlivá neporušená zrnka slepená k sobě, nikoli rýžová kaše. 2) Ocet se zásadně vmíchává do horké rýže (protože horká rýže ho snáze nasává a udrží víc chuti). 3) Po přidání octa do rýže je jí třeba chladit (vějířem nebo větrákem) a velmi opatrně sem tam promíchat (aby se lépe chladila a aby se do ní dostal vzduch).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Losos Nori Ocet Okurka Pasta wasabi Sushi rýže Tuňák
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

221
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
42
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
40
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

Velký návrat do kalendáře Pirelli! Herzigová pózovala v »akvárku«

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact