• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sushi
Napište svůj komentář k receptu

Sushi

autor: xverax
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g sushi rýže
    • 2
      lžíce ocet (ocet na sushi)
    • 4
      plátek nori
    • avokádo (dle chuti)
    • losos (dle chuti)
    • tuňák (dle chuti)
    • okurka (dle chuti)
    • pasta wasabi

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
2
Rýži necháme zchladnout.
3
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně zálivku.
4
Bambusovou podložku obalíme strečovou potravinářskou fólií.
5
Řasy Nori si přeřízneme napůl.a položíme lesklou stranou dolů na podložku.
6
Na celou řasu dáme rýži (necháme si cca 1-2cm od okraje, aby se nám dobře balila), na proužky nakrájené a oloupané avokádo, proužky lososa, wasabi dle chuti. (Můžeme dát např. i okurek, krabí tyčinky atd...dle chuti)
7
Opatrně zabalíme do roliček a pevně stiskneme.
8
Sushi krájíme ostrým mokrým nožem.
9
Přeji dobrou chuť :)
10
PS: Se sushim opatrně je velmi návykové! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Hybridní sushi

Hybridní sushi

Sushi s lososem

Sushi s lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kykiryki | 18. 3. 2013 08:16

    Stačí ho rozpůlit, vydělat pecku, oloupat a nakrájet na měsíčky - pak už s ním pracujeme třeba jako s lososem nebo okurkou. Aby mi avokádo nezhnědlo, namočím ještě ruce do rýžového octa a lehce projedu každý plátek.

  • lucinka | 31. 1. 2013 23:02

    Mohu se zeptat jak se pracuje v tím avokadem????? Děkuji... :-) ;-)

  • xverax | 20. 7. 2012 08:31

    1) jsem nepsala, ze se ma ryze rozvarit, ale je lepsi TROCHU rozvarena, nez tvrda. To je pro ty, co tu ryzi vari poprve, pak uz to vychytaji tak, aby byla akorat 2) jak sem se informovala od jednoho sushi kuchare, i na netu, je vcelku jedno, kdy se tam ocet leje, jsou na to ruzne nazory 3) ano ryze se chladi- asi hodinu, to jako stojite hodinu a drzite vejir nad ryzi? Myslim, ze bohate staci sem tam opatrne promichat ;)

  • Anon | 1. 1. 2012 20:30

    Úplně špatně... 1) Rýže se rozhodně nesmí rozvařit. Výsledkem mají být jednotlivá neporušená zrnka slepená k sobě, nikoli rýžová kaše. 2) Ocet se zásadně vmíchává do horké rýže (protože horká rýže ho snáze nasává a udrží víc chuti). 3) Po přidání octa do rýže je jí třeba chladit (vějířem nebo větrákem) a velmi opatrně sem tam promíchat (aby se lépe chladila a aby se do ní dostal vzduch).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Losos Nori Ocet Okurka Pasta wasabi Sushi rýže Tuňák
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Brownies cupcake

Brownies cupcake

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Banánové smoothie s avokádem

Banánové smoothie s avokádem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

89
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
58
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
56
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
55
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Robert Langdon v honu za tajemstvími Prahy: Zažijte metropoli jako hrdina bestsellerů!

Robert Langdon v honu za tajemstvími Prahy: Zažijte metropoli jako hrdina bestsellerů!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact