• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
Napište svůj komentář k receptu

Sušení zeleniny v sušičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušení zeleniny v sušičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelenina vhodná k sušení:
    • lusky veškeré
    • červená řepa
    • brokolice
    • mrkev
    • květák
    • celer nať i kořen
    • petržel
    • kukuřice
    • česnek
    • cibule
    • hrášek
    • paprika
    • brambory
    • rajčata
    • cuketa

Postup přípravy receptu

1
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
2
Rajčata je dobré oloupat.
3
Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly.
4
Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny.
5
Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při skladování!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:06

    Sušit na první. chvílemi na druhý stupeň, jenom asi 24 hodin, děláme si to několik let, ale teď už se to nevyplatí. Ne v troubě, ale v sušičce. A obracet! :-)

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:03

    byly přesušené. Sušit na nejnížší stupeň, hlídat a nesušit do sucha. :-)

  • marie | 11. 1. 2014 18:39

    prosím pěkně sušil někdo červenou řepu?Povařila jsem řepu,nakrájela a sušila v troubě,pomalu. Myslím,že se na musí jináč-prosím o radu marie

  • 8vero | 18. 8. 2011 19:41

    neustále slyším o sušených rajčatech, sušičku mám, rajčata tíž, ale jak?

  • kgas gweaq | 3. 2. 2008 15:42

    eeeeeej jako dííky potřebovala sem něco takovýhoto do pestitelek aspon sem s e stym nemusela psaát sama a jensem to ytiskla dííkeš:-)

  • Jana Han | 5. 11. 2005 23:33

    Jeste jeden typ, ktery jsem zapomela uvest a je docela dulezity. Pokud susite bylinky, predevsim petrzelovou, celerovou nat nebo pazitku, je dobre ji sparit varici vodou. Staci 3 vteriny, ne dele. Osusit v uterce a pak naskladat do susicky, Po ususeni si zachova krasne zelenou barvu, jako prave utrzena a ne tu zasedohnedlou. Ten trosek varici vody po spareni pouziji do polevky - krasne voni.

  • Kristyna Dvořáková | 5. 11. 2005 15:49

    Šípky sušíme zhruba 8 hodin. Nebo prostě přes noc. Když jsou hotové a vychladnou, tak jsou tvrdé.

  • Jana Han | 4. 11. 2005 18:46

    Tady je jeden typ na vyuziti susene zeleniny, ktery je vyborny pro ty, kteri hodne kempuji. Predem si pripravim do pytliku zeleninu, susene brambory, sul a dalsi koreni, bilinky, pripadne ryzi nebo nudlicky, nekdy kostku masoxu a to na tolik porci, kolik jich budu potrebovat. Napisi nazev polevky a pak uz jen pridat vodu a trochu povarit. Zbyva mne vice casu na zabavu. Toto jsem delavala take pro moje holky, kdyz byly na studiich, libovaly si, nemusely cistit zeleninu ani skrabat brambory, mely rychle polevky a prilohy jako ty kupovane v pytliku, ale lepsi - domaci. Pridala jsem tam i kousky nasuseneho masa. Napr. gulas ze suseneho masa je vyborny, jako z cerstveho.Pokud se tyka sipku, ty nemam k dispozici, ale domnivam se, ze doba suseni bude velice kratka, chce to jen poprve hlidat.Lipovy kvet je hotovy okolo 3 hodin. Veskera susena zelenina, pokud ji nechate namocenou nejakou chvili ve vode se opet rehydruje a muzete ji pouzit temer jako cerstvou. S vyjimnou rajcat.

  • Lenka Chourová | 4. 11. 2005 09:04

    Tento příspěvek mi velice přišel vhod. Právě jsem dostala dárkem sušičku. Mám na zahradě ještě pórek a celer. Se sušičkou nemám prozatím žádné zkušenosti. Podle příspěvku předpokládám, že je vhodné nad párou povařit tužší druhy zeleniny. Pórek by se tedy nemusel? Také bych chtěla nasušit naťovou petržel, celer a mám ještě dost paprik ve skleníku - tak uvidíme. Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost se sušením šípků. Také by mě zajímalo, jak používáte třeba sušenou červenou řepu. Nejspíš do polévek, že.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Celer Červená řepa Česnek Cibule Cuketa Hrášek Kukuřice Květák Lusky Mrkev Paprika Petržel Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Kanadský králík

Kanadský králík

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
24
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Kuřecí prsa s…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact