• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Super koblížky
Napište svůj komentář k receptu

Super koblížky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Super koblížky
Super koblížky
Super koblížky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      kostka droždí
    • 6
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo rozpuštěné - vlažné
    • 7
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      kostka omega
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
2
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
3
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 6. 2. 2016 23:24

    Mužete přidat 1 nebo 2 lžíce rumu :)

  • Jarka O. | 27. 10. 2015 18:32

    Neplavaly, protože bylo málo tuku. Musí ho být tolik, aby se nedotýkaly dna ;-)

  • *Terulka*
    *Terulka* | 26. 10. 2015 10:26

    Z kila mouky jsem mela tak asi 30 opravdu velkych koblih ne koblizku :D Ja si mysim, ze ze ctvrtinove davky by to bylo dostacujici. Koblizky jsem delala poprve a pry by mely plavat aby vytvorily svetly prstenec, mne neplavaly, kde muze byt chyba?

  • Blbost | 3. 4. 2015 17:08

    Neviděl si nikdy koblihy? :-! Smaž to podle barvy!

  • Mr.michal | 3. 4. 2015 16:03

    sem jen slepej nebo tam není napsaný jak dlouho se smaží?

  • Mr.michal | 3. 4. 2015 16:03

    sem jen slepej nebo tam není napsaný jak dlouho se smaží?

  • Bára | 2. 4. 2015 17:35

    Můžete mi prosím říct, kolik tak koblih z této dávky uděláte? Kilo mouky se mi zdá dost hodně...

  • miška | 1. 3. 2015 13:47

    mnam vypada do dobre hned skusím :-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) <:-) :-)) :-)) :-)) :-)) ;-)

  • Sexykulíšek | 19. 2. 2015 14:36

    fakt sexy :-*

  • LadyJarija | 16. 2. 2015 19:35

    Výborné koblížky. Koblížky podle receptu mojí mamky byly vždy hrozně mastné a bylo mi z nich špatně, tak jsem letos zkusila tyto a paráda! :-[

  • Ell | 17. 11. 2013 15:43

    a nesmažili jste příliš rychle a na velkém ohni?? :-\

  • Hasobb | 30. 7. 2013 23:17

    Ta marmeláda se balí stejně jao třeba do sladkých knedlíků?? :-)

  • Ála | 27. 7. 2013 18:12

    Děkuji za recept, koblížky byly výborné, byly hned snězené. :D <3

  • Ahoj | 18. 6. 2013 16:15

    Nevíte proč se nám stalo toto? postimg.org/image/9mm74ln49/ :-$ =-O :-\ :-!

  • Versbachová | 26. 5. 2013 19:54

    Doporučuji jsou vynikající.

  • :) | 3. 5. 2013 17:50

    :DDhmm chytrá :DD :-D

  • FANY | 10. 12. 2012 19:10

    NEŘEŠTE ČEŠTINU, TÍM RODINU NENAKRMÍTE, KAŽDÝ HOLT NEMÁ DO VÍNKU DÁNO. JÁ OSOBNĚ DĚVČATA CHVÁLÍM, ŽE V DNEŠNÍ DOBĚ SE S CHUTÍ POUŠTÍ DO VAŘENÍ A PEČENÍ A NEKUPUJÍ TY KRABICOVÉ POLOTOVARY OD "TRIKATELA" JE TO SAMÁ CHEMIE A ZDRAVÍ TO ROZHODNĚ NEPŘIDÁ. JEN TAK DÁL A AŤ SE DAŘÍ :-P :-P

  • karol | 8. 12. 2012 17:45

    chtěla bych vyzkoušet, ale když vidím 3 omegy, no vzhledem k tomu, jaký jsou tyhle ztužený tuky "humus", tak mi to skoro přijde jako zkažení celýho receptu, se kterým je přitom dost práce a mohl by být skvělý (pokud tedy pomineme, že smažené pečivo není zrovna zdravé asi..)

  • Janka Manka | 6. 12. 2012 20:58

    Koblihy byly dobré, ale ta vaše čeština dámy...Ty hrubky...Silvie hrůza...

  • Blanka | 14. 6. 2012 21:03

    A jeste dodavam, zloutky, nebo cela vejce, rozpustene maslo, nebo olej, cukr, mleko, rum, rozmixuji do peny v mixeru, a potom pridam do mouky.

  • Blanka | 14. 6. 2012 20:58

    Vyborna napln do koblihu je vyslehat tuhy snih z bilku s jahodovou marmeladou a vstriknout do koblihu.

  • Nikita Kupová | 8. 4. 2012 15:10

    Moc výborné, ale přidala jsem 2 omegy :-)

  • prostě já | 31. 3. 2012 12:02

    3 kostky omegi :-\

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 9. 2011 13:26

    Koblížky jsem plnila po usmažení ze strany stříkačkou, moc dobré ;-) foto přiloženo

  • Silvie z Jeseniku | 16. 7. 2006 03:41

    vyborny recept na nakyprene, vlacne a lahodne koblizky...moc chutnaly, jen jsem nedavala marmeladu do vnitr ale udelala jsem koblihy s malou dirkou uprostred a kazdy si pak namazal marmeladu podle chuti. Jeste chci rict, ze takhle udelane koblizky zustali jako cerstve dokud se nesnedli..byla toho opravdu hromada. Doporucuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hnědý rum Marmeláda Máslo Moučkový cukr Omega Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Banánový dortík

Banánový dortík

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

187
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
170
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
152
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
143
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
122
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Další doporučené recepty:

Sumec dle baštýře Jardy
Sumec dle baštýře Jardy
Sumeček
Sumeček
Super jablkové knedlíky
Super jablkové knedlíky
Super letní tvarohový koláč s ovocem
Super letní tvarohový koláč s ovocem
Super pirožky
Super pirožky
Super salát
Super salát
  • Recepty.cz
  • Super koblížky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact