• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g ovesné vločky

Postup přípravy receptu

1
Pražit za denního světla. Dávku suchých ovesných vloček 250-360 g nasypat v tenké vrstvě na suché rozehřáté silnostěnné dno nádoby (nerezový hrnec se sendvičovým dnem, litinová pánev apod.). Pražit středním ohřevem, lze přikrýt ze začátku na 4 minuty pokličkou. Občas míchat, sledovat barvu prachu na dně. Je nutný mírný ohřev. Po 6-7 minutách, nebo až znatelně zhnědne prach, skončí pocit vlhkého vzduchu. míchat častěji a po zhnědnutí některých vloček vysypat stranou a nechat zchladnout asi 30 minut, podle množství. Zmenšení hmotnosti asi 10%. Nejlepší výsledek je s nejsvětlejšími vločkami, v závislosti na teplotě ohřevu. Hotové müsli vyzkoušet na pocit po rozkousnutí vločky.
2
Cestovní je míněno ve smyslu jídlo na cestu. Pro snadné zažití je lepší přilít vařící vodu 420 ml, osolením a odstátím 15 minut vznikne hustá kaše. Přilitím 800 ml vařicí vody a odstátím vznikne chutnější vodová kaše. Vločky je možné zalít najednou. Umleté vločky (viz poznámka) připravit následně. Nasypat vrstvu krupičky, osolit, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy krupičky a vody pro rychlé nasáknutí vody. Promíchat, rozetřít hrudky nenasáklé krupičky.
3
Poznámka autora receptu: Název: Bircher muesli, pražené ovesné vločky. Umletá krupička (mouka) mysli mouka, musmehl. Povařením ve vodě vznikne Brenntar, Habermus, Schwarzer Brei. Pražené vločky lze jednou umlít na šrotovníku na krupičku, pocit zažití zalité kaše je příjemnější i při mírně připálených vločkach. Při pražení je nutné odstavit včas proti připálení. Podle autorova žaludku je uvedený postup vyhovující pro zažití. Vůní a chutí jde o pocit pečeného obilí. Nutné počítat s připálenou vrstvou prachu na dnu nádoby. Kaši lze různě kombinovat podle chuti, např. konzerva luštěnin, ryb, nebo rozinky a sekané oříšky. Jíst samotné suché vločky ve větším množství není nedoporučené kvůli následnému zažití - nutné dostatečně zapít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

Himalájská campa cestovní, základní recept

Himalájská campa cestovní, základní…

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Snídaně Dopolední svačina Svačina Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ovesné vločky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podvodnice

Podvodnice

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Celerový krém
Celerový krém
48
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
33
Kulajda
Kulajda
29
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
27
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
Suflé s piniovými oříšky
Suflé s piniovými oříšky
Sugo z rajčat
Sugo z rajčat
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
Sultánky
Sultánky
Sultánův poklad
Sultánův poklad
  • Recepty.cz
  • Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact