• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Studentský piškot
Napište svůj komentář k receptu

Studentský piškot

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studentský piškot
Studentský piškot
Studentský piškot
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • cukr krupice - množství podle váhy vajec
    • polohrubá mouka - množství podle váhy vajec
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      dl olej
    • 5
      lžíce vařící voda
    • 1
      ks studentská pečeť dle chuti, osvědčila se mi hořká (200 g)
    • tuk kulatá 22 cm

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si zvážíme vejce i se skořápkou a podle váhy vajec si odměříme váhu cukru a mouky.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej, vodu, polohrubou mouku s kypřidlem, čokoládu nasekanou nadrobno a nakonec tuhý sníh z bílků.
3
Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180 °C) - vyzkoušíme špejlí.
4
Hotový čokoládový piškot necháme vychladnout, pak pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
5
*Jednoduchý a chuťově podobný biskupskému chlebíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s agarovým kokosem

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zuzana | 1. 2. 2016 07:53

    delala jsem babovku, je skvela :p

  • Hanka Křičková | 22. 4. 2015 13:42

    Nevěděla jsem :-\ jestli mám zvážit vajíčka celá nebo vykleplá a tak jsem to riskla a zvážila je celá. Vážila 28 deka, tak jsem dala i tolik mouky a určitě jsem to pochopila dobře, protože studentský piškot je prostě boží mňamka :-* .

  • Iva Okatá | 20. 9. 2014 15:37

    Výborný.Přemýšlela jsem co mi připomíná a je opravdu jak biskupský chlebíček jak píše Milada.

  • Katka | 14. 1. 2014 18:00

    Buchta bude jak tak koukám pryč za chvilku a načatá čokoláda se mi tu povalovala už od mikuláše.Je dobrá. :-)

  • Milada | 18. 10. 2013 09:32

    Výborný nápad jak spotřebovat čokoládu po záruce. Je to lahodné, docela jako biskupák.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Dorty Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Studentská pečeť Tuk Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

30 minut
Špagety s kapustičkami, šunkou a ořechy

Špagety s kapustičkami, šunkou a…

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

32
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Vítězové Love Island 2025 roztáčí dvoumilionovou výhru: Romantika v luxusu!

Vítězové Love Island 2025 roztáčí dvoumilionovou výhru: Romantika v luxusu!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Prosincový superúplněk v Blížencích plný napětí, zmatku a stresu. Co dalšího nám přinese?

Další doporučené recepty:

Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní…
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
Sudnae s banány
Sudnae s banány
Suflé Gran Moravia
Suflé Gran Moravia
  • Recepty.cz
  • Studentský piškot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact