• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Napište svůj komentář k receptu

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 140
      g rýže parboiled
    • 2
      ks cuketa male
    • 250
      g mozzarella
    • 2
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej
    • 1
      snítka máta cerstva
    • 2
      lžička balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme oloupaný celý česnek, kolečka cukety a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Dáme do misky, zalejeme octem, osolíme, promícháme a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na male kostičky.
2
Do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody dáme vařit rýži. Přilijeme trošku oleje. Uvaříme doměkka, slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Necháme okapat.
3
V míse smícháme okapanou rýži, mozzarellu, 2-3 lžíce oleje a lístečky máty natrhané na kousky. Promícháme a přidáme cuketu (česnek odstraníme). Opět promícháme a necháme odležet 2 hodiny a více. Podáváme při pokojové teplotě, pokud máme rizoto v lednici, musíme jej vytáhnout min. 40 minut před konzumaci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto alla mediterranea

Studené rizoto alla mediterranea

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 12. 2012 14:32

    Ano, jedna se o balsamikový ocet. Mnozstvi octa (kávova lzicka) neni takove aby zmenilo barvu celého množství.

  • Le | 22. 10. 2012 22:45

    balzamikový ocet by mel byt tmavy, dle fotky si nejsem jista, opravdu je mysleno tmavé italské balsamiko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Cuketa Máta Mozzarella Panenský olivový olej Rýže Parboiled
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Dobrý perník

Dobrý perník

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
11
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Další doporučené recepty:

Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
Studená třešňová polévka s makovými nočky
Studená třešňová polévka s makovými…
Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto alla mediterranea
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studentský piškot
Studentský piškot
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact