• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Napište svůj komentář k receptu

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 140
      g rýže parboiled
    • 2
      ks cuketa male
    • 250
      g mozzarella
    • 2
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej
    • 1
      snítka máta cerstva
    • 2
      lžička balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme oloupaný celý česnek, kolečka cukety a na mírném ohni osmažíme dozlatova. Dáme do misky, zalejeme octem, osolíme, promícháme a necháme vychladnout. Mozzarellu nakrájíme na male kostičky.
2
Do hrnce s dostatečným množstvím vařící osolené vody dáme vařit rýži. Přilijeme trošku oleje. Uvaříme doměkka, slijeme a propláchneme studenou vodou, abychom zastavili proces vaření. Necháme okapat.
3
V míse smícháme okapanou rýži, mozzarellu, 2-3 lžíce oleje a lístečky máty natrhané na kousky. Promícháme a přidáme cuketu (česnek odstraníme). Opět promícháme a necháme odležet 2 hodiny a více. Podáváme při pokojové teplotě, pokud máme rizoto v lednici, musíme jej vytáhnout min. 40 minut před konzumaci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto alla mediterranea

Studené rizoto alla mediterranea

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 6. 12. 2012 14:32

    Ano, jedna se o balsamikový ocet. Mnozstvi octa (kávova lzicka) neni takove aby zmenilo barvu celého množství.

  • Le | 22. 10. 2012 22:45

    balzamikový ocet by mel byt tmavy, dle fotky si nejsem jista, opravdu je mysleno tmavé italské balsamiko?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Česnek Cuketa Máta Mozzarella Panenský olivový olej Rýže Parboiled
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

167
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
104
Steakový salát s balzamikem
Steakový salát s…
35
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
26
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
25
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
Studená třešňová polévka s makovými nočky
Studená třešňová polévka s makovými…
Studené rizoto alla mediterranea
Studené rizoto alla mediterranea
Studentské rychlolangoše
Studentské rychlolangoše
Studentský piškot
Studentský piškot
Studený pikantní bůček
Studený pikantní bůček
  • Recepty.cz
  • Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact