• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Studené koláče
Napište svůj komentář k receptu

Studené koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studené koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g polohrubá mouka
    • 500
      g máslo
    • 3
      ks vejce
  • Náplň
    • tvaroh
    • vejce
    • cukr
  • Kvásek
    • 50
      g droždí
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      l mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme kynuté těsto a po vykynutí plníme malinkaté buchtičky tvarohem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty

Studené rizoto s cuketou, sýrem a…

Studené rizoto alla mediterranea

Studené rizoto alla mediterranea

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Auffahrtova | 17. 8. 2007 19:34

    Dnes jsem po delší době znovu pekla studené koláčky.Znovu děkuji za uveřejnění tohoto receptu.S těstem se krásně pracuje a koláčky jsou výborné.

  • Jana Tichá | 1. 5. 2005 17:50

    Konkrétně tyhle koláčky jsem nezamražovala, ale nebála bych se toho. Před Vánocemi mrazím celé krabičky cukroví a to je pak vynikající.

  • Lidka Kábrtová | 30. 4. 2005 09:31

    Dají se hotové zmrazit? Chystám se je vyrobit z půl dávky, ale ani to u nás nikdo nesní.

  • Ivana Auffahrtová | 21. 4. 2005 22:10

    Dnes jsem vyzkoušela Vámi uvedené koláčky. Plníla jsem je ořechy potřela vejcem rozšlehaným s mlékem a pekla v teplovzdušné troubě na 220 stupňů. Jsou velice dobré ,je jich asi 250 ks.

  • Jana Tichá | 21. 4. 2005 10:21

    Včera jsem si je pro klid svědomí znovu upekla a musím říct, že je nutno je péci delší dobu při teplotě 170 i více stupňů,protože v těstě není cukr, trvá to tedy déle.Těsto je po vypracování tuhé, ale nebojte se, na teple nakyne, nechte ho i hodinu odpočívat. Jdou z něho perfektně malé buchtičky,šly by i centimetrové, já dělala dvoucentimetrové, je jich až 200.Krásně drží tvar!:-)))))

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 08:11

    Ani já jsem z receptu nepochopila, proč se koláče jmenují studené. Pokud není v zadělávaném těstě uvedeno, že se máslo dává celé, tak bych dala rozpuštěné, ne? Na těchto stránkách jsou podobné koláče - myslím "ledové", ale tam se těsto - tuším - dává do studené vody, takže název je patrný z receptu. Příště, prosím, Jano, upřesňujte !!:))

  • Jana Tichá | 19. 4. 2005 13:46

    Tím "studené" bylo myšleno to, že se máslo do těsta nelije rozpuštěné teplé, ale dává (nejlépe nastrouhá)tuhé a tudíž studené. Je fakt, že z názvu tohle zrovna jednoznačně nevyplýváí, ale jíst je nepečené a ani si je neohřát?! To je docela dobrý fór :-)

  • Alena | 19. 4. 2005 12:29

    A to jíme nepečené studené nebo je upečeme a pak počkáme až vystydnou. Peče se to nebo je naplníme a tím to končí. Pak by se to jmenovalo studené syrové koláče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Štafetky

Štafetky

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Americké čokoládové cookies

Americké čokoládové cookies

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

102
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
62
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
53
Krémová kari polévka s kuřecím masem
Krémová kari polévka s…
50
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
50
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Studené koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact