• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
Napište svůj komentář k receptu

Studená svačinka z horkého Maroka

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená svačinka z horkého Maroka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře vykostěné a nakrájené na kousky pečené nebo grilované
    • 600
      g vařená rýže 4 sáčky
    • 1
      ks veka
    • 1
      hrnek solené arašídy hrubě mleté
    • 1
      kelímek bílý jogurt velký
    • 2
      ks lilek nebo cuketa
    • 5
      stroužek česnek prolisovaný
    • 2
      ks paprika zelená a červená - nakrájená najemno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      šálek drůbeží vývar
    • 2
      lžíce máslo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si rýži. Vymažeme plech máslem a rukou nadrobíme veku po celém dnu. Na chvíli dáme zapéct do trouby (až pěkně zčervená). Zapečenou veku pokropíme vývarem a zalejeme jogurtem smíchaným s česnekem, pepřem a trochou soli. Na jogurt rozložíme smažený lilek, na to polovinu rýže. Na rýži rozložíme kousky kuřete a zasypeme je arašídy. Opět navršíme rýži a do ní lehce zatlačíme nakrájenou papriku. Vše rovnoměrně zatížíme (já osobně dávám alobal, na to časopisy) a necháme alespoň pár hodin v lednici.
2
Krájíme na úhledné čtverce a podáváme s rajčatovým džusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Anýzový chléb z Maroka

Anýzový chléb z Maroka

Jogurtovo-banánová svačinka

Jogurtovo-banánová svačinka

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 19. 2. 2006 17:41

    Pani airan,kam na ty recepty chodite?toto je velice zdrava kombinace.Urcite stoji za vyzkouseni.

  • Airan | 13. 2. 2006 12:42

    Abych se priznala, dala jsem to sem spise jako zajimavost, vypada to jako sushi ale neni tak barevne a chut ma uplne jinou. Recept neni original, udelala jsem ho, jak jsem si myslela, ze by to mohlo byt:-) Zatim se mi pro navstevy osvedcilo:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 2. 2006 12:21

    Mňam, tohle udělám v létě hostům na pouť, to budou koukat...:-))

  • Marie Horáková | 13. 2. 2006 10:27

    Tak na to už se těším, samé věci, co máme rádi a skvělá kombinace.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Maroko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Drůbeží vývar Kuře Lilek Máslo Paprika Pepř mletý Solené arašídy Sůl Vařená rýže Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovou omáčkou

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

139
Bramborový salát se slaninou a špenátem
Bramborový salát se…
125
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
117
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí
Zapečené těstoviny s…
90
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
40
Salát Caprese
Salát Caprese

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Studená svačinka z horkého Maroka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact