• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studená polévka Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Studená polévka Tarator

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená polévka Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks okurka salátová
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 250
      g bílý jogurt
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko trocha
    • 1
      svazek kopr malý
    • 8
      ks vlašské ořechy 6-8
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený).
2
Mísu vytřeme rozdrceným česnekem, přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku olivového oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
3
Při podávání každou porci posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ozdobíme tenkými plátky okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarator

Tarator

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Милена | 22. 7. 2014 08:54

    Tarator je polévka... 100%. To, co Vám servírovali k grilovanému masu je salát Snežanka (Sněhurka). Ještě se této příloze říká such tarator (suchý tarator). Rozdíl je, že se dělá s odstředěného jogurtu a nepřidává se voda. Jestli mi nevěříte, tak schválně si zkuste vygooglovat obrázky, když zadáte názvy azbukou: таратор салата снежанка

  • Drahunkas
    Drahunkas | 20. 6. 2012 18:46

    Tarator je studená polévka!! Zrovna jsme jedli v restauraci a koukala jsem do své staré kuchařky a i tam je řazena do polévek... každopádně je to mňamka :-)

  • Andýs | 25. 2. 2012 12:10

    Studuji hotelovou školu a tento pokrm je opravdu polévkou. Tím nechci ovšem nikomu nic vyvracet. Řadí se mezi speciální, studené polévky a uváděli jsme si ho jako příklad spolu s již zmiňovaným Gazpacho. :-)

  • MartinV | 2. 6. 2007 10:04

    Ať je to polévka či cokoliv jiného, moc dobré to je i s čerstvou bazalkou, pokud není k mání čerstvý kopr.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:42

    Tak jsm kvůli tomu speciálně volala rodičům. Táta je Bulhar, mamka s ním v Bulharsku mnoho let žile (a vařila tam a dodnes vaří bulharská jídla). I oni mi potvrdili, že tarator je "supa", tedy polévka..... A jogurt (v Bulharsku tedy "kyselo mljako", což je něco dost jiného, než naše jogurty - snad nejblíž je mu velký selský bílý jogurt v 500g kelímku, ale stejně to není ono) se ředí vodou....

  • Jitka Bublová | 23. 5. 2007 13:52

    Před několika lety jsme byli v Bulharsku na Nesebru. Opravdu nám v restauraci předložili tarator jako polévku před hlavním jídlem.

  • Chichi | 22. 5. 2007 15:57

    V Sofii, odkud pochází můj manžel JE Tarator polévka. To, co se podává např. k masu a má obdobnou konzistenci jako tzatziky se jmenuje "Salát Sněžanka"

  • Jozef T. | 21. 5. 2007 23:02

    Dakujem za nové informácie, napriek tomu som si to opät telefonicky "overil" s manzelkou Bulharkou môjho kamaráta a tá mi to potvrdila, ze "Tarator" nie je polievka. Na nase pomery by presnejsí názov bol studená omácka. Okrem toho z vlastnej skúsenosti z Bulharska viem (nie restaurácie v hoteloch pre nasich turistov ale z domu, kde som prvý raz Tarator jedol), ze nám to prilozili ku grilovanému mäsu, ktoré sa pripravovalo v záhrade.

  • Majka Přidalová | 21. 5. 2007 15:37

    Ano, i já jogurt ředím vodou (ačkoliv v originálním receptu mám uvedeno mléko). Tak teď nevím, jestli to je polévka nebo ne :) , ale myslím, že je to jedno, ať je to co je to, dobré je to i tak :)

  • Airan | 21. 5. 2007 13:48

    Pane Jozef, a ja musim bohuzel opravit vas - v Bulharsko se tarator povazuje za polivku! Podava se pred hlavnym jidlem. Jogurt ale redime vodou, ne mlekem:-))

  • Majka Přidalová | 21. 5. 2007 09:04

    Pane Jozefe, moc se omlouvám za svou neznalost. Tarator mi přijde podobný jako Gaspacho, proto jsem jej nejspíše mylně považovala za polévku. Recept mám doma již několik desetiletí, s úspěchem jej dělám jako letní osvěžení a až nyní mě děti donutily recept prezentovat na tady v kuchařce on-line. A neurazil jste mě, naopak se ráda poučím. Aspoň budu moudřejší..:)

  • Anonym | 20. 5. 2007 19:26

    ... a jinde jako polévka.

  • Jozef T. | 20. 5. 2007 18:01

    P. Přidalová, nechcem Vás uraziť, ale "Tarator" nie je polievka. Aj ked je v tekutom stave, nepovažuje sa za polievku. Jej domovom je Albánsko a Bulharsko a je blízka príbuzná s tureckým "Cacik" a gréckym "Tzatziki". Niekde sa uvádza ako letný občerstvujúci aperitív, inde ako príoha ku grilovanému či pečenému mäsu (na Balkáne hlavne baraniemu).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Kopr Mléko Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Lepenice

Lepenice

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

117
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
91
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
53
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
51
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
39
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Studená polévka Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact