• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Studená polévka Tarator
Napište svůj komentář k receptu

Studená polévka Tarator

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Studená polévka Tarator
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks okurka salátová
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 250
      g bílý jogurt
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko trocha
    • 1
      svazek kopr malý
    • 8
      ks vlašské ořechy 6-8
    • 1
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Jogurt naředíme mlékem v poměru cca 1:2, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený kopr (v nouzi poslouží i sušený).
2
Mísu vytřeme rozdrceným česnekem, přidáme omytou a nastrouhanou okurku, přilijeme jogurt, kapku olivového oleje, dobře promícháme a dáme vychladit do ledničky.
3
Při podávání každou porci posypeme nahrubo nasekanými ořechy a ozdobíme tenkými plátky okurky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tarator

Tarator

Studená polévka z jablek

Studená polévka z jablek

Studená třešňová polévka s makovými nočky

Studená třešňová polévka s makovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Милена | 22. 7. 2014 08:54

    Tarator je polévka... 100%. To, co Vám servírovali k grilovanému masu je salát Snežanka (Sněhurka). Ještě se této příloze říká such tarator (suchý tarator). Rozdíl je, že se dělá s odstředěného jogurtu a nepřidává se voda. Jestli mi nevěříte, tak schválně si zkuste vygooglovat obrázky, když zadáte názvy azbukou: таратор салата снежанка

  • Drahunkas
    Drahunkas | 20. 6. 2012 18:46

    Tarator je studená polévka!! Zrovna jsme jedli v restauraci a koukala jsem do své staré kuchařky a i tam je řazena do polévek... každopádně je to mňamka :-)

  • Andýs | 25. 2. 2012 12:10

    Studuji hotelovou školu a tento pokrm je opravdu polévkou. Tím nechci ovšem nikomu nic vyvracet. Řadí se mezi speciální, studené polévky a uváděli jsme si ho jako příklad spolu s již zmiňovaným Gazpacho. :-)

  • MartinV | 2. 6. 2007 10:04

    Ať je to polévka či cokoliv jiného, moc dobré to je i s čerstvou bazalkou, pokud není k mání čerstvý kopr.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:42

    Tak jsm kvůli tomu speciálně volala rodičům. Táta je Bulhar, mamka s ním v Bulharsku mnoho let žile (a vařila tam a dodnes vaří bulharská jídla). I oni mi potvrdili, že tarator je "supa", tedy polévka..... A jogurt (v Bulharsku tedy "kyselo mljako", což je něco dost jiného, než naše jogurty - snad nejblíž je mu velký selský bílý jogurt v 500g kelímku, ale stejně to není ono) se ředí vodou....

  • Jitka Bublová | 23. 5. 2007 13:52

    Před několika lety jsme byli v Bulharsku na Nesebru. Opravdu nám v restauraci předložili tarator jako polévku před hlavním jídlem.

  • Chichi | 22. 5. 2007 15:57

    V Sofii, odkud pochází můj manžel JE Tarator polévka. To, co se podává např. k masu a má obdobnou konzistenci jako tzatziky se jmenuje "Salát Sněžanka"

  • Jozef T. | 21. 5. 2007 23:02

    Dakujem za nové informácie, napriek tomu som si to opät telefonicky "overil" s manzelkou Bulharkou môjho kamaráta a tá mi to potvrdila, ze "Tarator" nie je polievka. Na nase pomery by presnejsí názov bol studená omácka. Okrem toho z vlastnej skúsenosti z Bulharska viem (nie restaurácie v hoteloch pre nasich turistov ale z domu, kde som prvý raz Tarator jedol), ze nám to prilozili ku grilovanému mäsu, ktoré sa pripravovalo v záhrade.

  • Majka Přidalová | 21. 5. 2007 15:37

    Ano, i já jogurt ředím vodou (ačkoliv v originálním receptu mám uvedeno mléko). Tak teď nevím, jestli to je polévka nebo ne :) , ale myslím, že je to jedno, ať je to co je to, dobré je to i tak :)

  • Airan | 21. 5. 2007 13:48

    Pane Jozef, a ja musim bohuzel opravit vas - v Bulharsko se tarator povazuje za polivku! Podava se pred hlavnym jidlem. Jogurt ale redime vodou, ne mlekem:-))

  • Majka Přidalová | 21. 5. 2007 09:04

    Pane Jozefe, moc se omlouvám za svou neznalost. Tarator mi přijde podobný jako Gaspacho, proto jsem jej nejspíše mylně považovala za polévku. Recept mám doma již několik desetiletí, s úspěchem jej dělám jako letní osvěžení a až nyní mě děti donutily recept prezentovat na tady v kuchařce on-line. A neurazil jste mě, naopak se ráda poučím. Aspoň budu moudřejší..:)

  • Anonym | 20. 5. 2007 19:26

    ... a jinde jako polévka.

  • Jozef T. | 20. 5. 2007 18:01

    P. Přidalová, nechcem Vás uraziť, ale "Tarator" nie je polievka. Aj ked je v tekutom stave, nepovažuje sa za polievku. Jej domovom je Albánsko a Bulharsko a je blízka príbuzná s tureckým "Cacik" a gréckym "Tzatziki". Niekde sa uvádza ako letný občerstvujúci aperitív, inde ako príoha ku grilovanému či pečenému mäsu (na Balkáne hlavne baraniemu).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Kopr Mléko Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Sůl Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

67
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
39
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
36
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Bramborový salát s grilovanou zeleninou
Bramborový salát s…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Studená polévka Tarator
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact