• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Štrůdl ze šlehačky
Napište svůj komentář k receptu

Štrůdl ze šlehačky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štrůdl ze šlehačky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      sklenice hladká mouka (skleničky od horčice)
    • 1
      ks omega (100 % tuk)
    • 1
      ks šlehačka
    • strouhanka
    • jablka
    • rozinky
    • skořicový cukr
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
2
Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly, rozválíme, doprostřed dáme strouhanku, na to jablka s rozinky a zasypeme cukrem se skořicí.
3
Přehneme z jedné a pak z druhé strany a zahneme konce dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech a pečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna | 1. 9. 2012 18:45

    prosim vas cim se da testo posypat kdyz neni strouhanka? Potrebovala bych odpovedet co nejdriv. Dekuji

  • Aninov | 1. 12. 2011 21:25

    Dobry den, Prosim vas kolik gramu je horcicna sklenicka? :-\ Recept vypada skvele,delavala ho moje babicka,ale vlastne nevim,kolik miuky. Mockrat dekuji za radu!!! :-)

  • Millis | 16. 1. 2008 10:21

    Štrůdl jsem dělala poprvé a u tohoto receptu zůstanu. Je výborný a s těstem se moc hezky pracovalo.

  • Petra Seibertová | 13. 4. 2007 10:36

    Z tohoto těsta dělám tzv. šlehačkové rohlíčky,plněné čímkoliv,výborné,těsto není moc sladké a příprava je jednoduchá,dávám 1*

  • Monika | 2. 11. 2006 14:14

    Je to přesně tak, jak psala Šárka. Nedávno jsem z tohodle těsta dělala i moučník, který tu byl uveden pod názvem Jablonecké řezy-nahradila jsem šlehačkovým těstem lístkové, které moc nemusíme. Byl výborný. Také je dobré vyválet dvě placky na plech, jednu zalít pudikem (900 ml mléka+2 vanil. pudinky+4 lžíce cukru, přikrýt druhou plackou, propíchat a upéct. Nechat do druhého dne uležet, pak podávat se šlehačkou nebo ještě horký moučník posypat nastrouhanou čokoládou na vaření, a nechat ztuhnout, pak je to také dobrota!

  • Mirka G. | 2. 11. 2006 10:02

    Ďakujem, je to jasné:-)) Určite to vyskúšam.

  • Šárka Tkáčová | 2. 11. 2006 09:20

    Mirko,pochopila jsem to tak,že když je šlehačka větší-těch 250 ml,tak přisype trochu mouky,ať těsto není řídké.Tuk tam určitě strouhá.Některé šlehačky jsou i 200 ml apod.Hlkavně ty trvanlivé v krabičce.Zrovna je v akci třeba u nás v Kauflandu 200 ml šlehačka za 9,90.Dělám tento štrůdl taky a recept mám hodně dlouho.

  • Simča Sládková | 2. 11. 2006 08:59

    Myslím, že to Monika myslela tak, že když má větší balení šlehačky (místo 200 ml má 250 ml), tak že dá více mouky...

  • Mirka G. | 2. 11. 2006 08:30

    Monika, do 250 ml šľahačky pridáte len múku a už nič? ten tuk tam nedávate? Nepochopila som celkom ten Váš odkaz. Ďakujem

  • Monika | 10. 4. 2006 14:22

    Z tohoto těsta je výborný sladký i slaný štrůdl. Mám vyzkoušené i kremrole a šátečky. Šehačky dávám podle toho, jaké balení mám zrovna doma. Pokud je to 250 ml, jen přidám mouku. Do mouky dávám trochu prdopeče (cca l1 lžičku). S těstem se pracuje lépe, když ho udělám den předem.

  • Marsí | 10. 4. 2006 13:47

    Taky z tohoto těsta peču šlehačkové cukroví, ale štrůdl mně nenapadl...určitě to vyzkouším.Janko...myslím, že dvě deci....

  • Jana Louny | 10. 4. 2006 10:31

    Prosim o jakem objemu ma byt ta sklenicka?Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Omega Rozinky Rozšlehané vejce Skořicový cukr Šlehačka Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Cookies II.

Cookies II.

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

45 minut
Crinkles

Crinkles

55 minut
Pracny

Pracny

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
12
Bůček po maďarsku
Bůček po maďarsku
11
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
11
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…

Zajímavé články

Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte se ho podle video návodu
Linecké těsto, které se nelepí a nepraská: Naučte…
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
AHA.cz Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Drzost Slováčka nezná mezí: Skandál přímo v kostele

Mimibazar Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Adventní čas: Víte, co symbolizuje?

Dáma.cz Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Jak na nejlepší vánoční cukroví? 12 tipů a triků, díky nimž zvládnete pečení jako profík!

Blesk pro ženy Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Už nepatří jen na chalupu a na lyžařské svahy: Tuto mikinu si klidně oblečte jako módní trend

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

Narozeninový den hvězd Primy: Dojatý Bouček a náročná Nesvačilová!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

Čert, Mikuláš a anděl v erotickém horoskopu: Žhavá mikulášská nadílka! Na co se těšit v posteli?

  • Recepty.cz
  • Štrůdl ze šlehačky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact