• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Štrůdl ze šlehačky
Napište svůj komentář k receptu

Štrůdl ze šlehačky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štrůdl ze šlehačky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      sklenice hladká mouka (skleničky od horčice)
    • 1
      ks omega (100 % tuk)
    • 1
      ks šlehačka
    • strouhanka
    • jablka
    • rozinky
    • skořicový cukr
    • rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
2
Pak těsto rozdělíme na 3-4 díly, rozválíme, doprostřed dáme strouhanku, na to jablka s rozinky a zasypeme cukrem se skořicí.
3
Přehneme z jedné a pak z druhé strany a zahneme konce dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech a pečeme do zlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anna | 1. 9. 2012 18:45

    prosim vas cim se da testo posypat kdyz neni strouhanka? Potrebovala bych odpovedet co nejdriv. Dekuji

  • Aninov | 1. 12. 2011 21:25

    Dobry den, Prosim vas kolik gramu je horcicna sklenicka? :-\ Recept vypada skvele,delavala ho moje babicka,ale vlastne nevim,kolik miuky. Mockrat dekuji za radu!!! :-)

  • Millis | 16. 1. 2008 10:21

    Štrůdl jsem dělala poprvé a u tohoto receptu zůstanu. Je výborný a s těstem se moc hezky pracovalo.

  • Petra Seibertová | 13. 4. 2007 10:36

    Z tohoto těsta dělám tzv. šlehačkové rohlíčky,plněné čímkoliv,výborné,těsto není moc sladké a příprava je jednoduchá,dávám 1*

  • Monika | 2. 11. 2006 14:14

    Je to přesně tak, jak psala Šárka. Nedávno jsem z tohodle těsta dělala i moučník, který tu byl uveden pod názvem Jablonecké řezy-nahradila jsem šlehačkovým těstem lístkové, které moc nemusíme. Byl výborný. Také je dobré vyválet dvě placky na plech, jednu zalít pudikem (900 ml mléka+2 vanil. pudinky+4 lžíce cukru, přikrýt druhou plackou, propíchat a upéct. Nechat do druhého dne uležet, pak podávat se šlehačkou nebo ještě horký moučník posypat nastrouhanou čokoládou na vaření, a nechat ztuhnout, pak je to také dobrota!

  • Mirka G. | 2. 11. 2006 10:02

    Ďakujem, je to jasné:-)) Určite to vyskúšam.

  • Šárka Tkáčová | 2. 11. 2006 09:20

    Mirko,pochopila jsem to tak,že když je šlehačka větší-těch 250 ml,tak přisype trochu mouky,ať těsto není řídké.Tuk tam určitě strouhá.Některé šlehačky jsou i 200 ml apod.Hlkavně ty trvanlivé v krabičce.Zrovna je v akci třeba u nás v Kauflandu 200 ml šlehačka za 9,90.Dělám tento štrůdl taky a recept mám hodně dlouho.

  • Simča Sládková | 2. 11. 2006 08:59

    Myslím, že to Monika myslela tak, že když má větší balení šlehačky (místo 200 ml má 250 ml), tak že dá více mouky...

  • Mirka G. | 2. 11. 2006 08:30

    Monika, do 250 ml šľahačky pridáte len múku a už nič? ten tuk tam nedávate? Nepochopila som celkom ten Váš odkaz. Ďakujem

  • Monika | 10. 4. 2006 14:22

    Z tohoto těsta je výborný sladký i slaný štrůdl. Mám vyzkoušené i kremrole a šátečky. Šehačky dávám podle toho, jaké balení mám zrovna doma. Pokud je to 250 ml, jen přidám mouku. Do mouky dávám trochu prdopeče (cca l1 lžičku). S těstem se pracuje lépe, když ho udělám den předem.

  • Marsí | 10. 4. 2006 13:47

    Taky z tohoto těsta peču šlehačkové cukroví, ale štrůdl mně nenapadl...určitě to vyzkouším.Janko...myslím, že dvě deci....

  • Jana Louny | 10. 4. 2006 10:31

    Prosim o jakem objemu ma byt ta sklenicka?Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Omega Rozinky Rozšlehané vejce Skořicový cukr Šlehačka Strouhanka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Šumavský králík

Šumavský králík

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

79
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
61
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
50
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
47
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
45
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Štrůdl ze šlehačky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact