• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaná vepřová játra
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná vepřová játra

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná vepřová játra
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra játra
    • 2
      cibule
    • olej
    • hladká mouka
    • masox
    • pepř mletý
    • mletý kmín

Postup přípravy receptu

1
Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka. Poté játra vyndáme, přidáme masox a povaříme. Potom omáčku zahustíme hladkou moukou nebo jíškou. Po vychladnutí játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do omáčky a prohřejeme.
2
Jako přílohu můžeme použít rýži, brambory i knedlíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Magdalena | 11. 12. 2012 13:25

    Játra na smetaně - knedlík <:-) je naše oblíbené jídlo

  • Jana Wernischova | 8. 10. 2008 12:16

    Ahoj, omlouvám se, ten první dotaz k tomuhle jídlu až úplně dole jsem nemyslela rozhodně njak zle, prostě jsem se jen ptala. Játrovou omáčku jsem nikdy nejedla a tak mě asi zmátl název. Ale protože játra mám moc ráda, tak to nejspíš brzy zkusím, včetně těch jater ve smetaně.

  • Aranka Lady | 7. 10. 2008 21:51

    Jo, super rychlé , levné jídlo.

  • Markýza První | 7. 10. 2008 16:41

    Tuhle omáčku občas dělám a dětem chutná. Na 5 porcí dávám cca 1 kg jater. Dělám hodně hustou - jsou to opravdu strouhaná játra v omáčce .

  • Jarka O. | 7. 10. 2008 13:44

    No, je pravda, že dnes se lidé stravují jinak než když jsem byla mladá já. Hodně se změnilo a většinou k lepšímu. Možná je ale škoda, že už se vnitřnosti všeobecně jedí méně. Játrovou omáčku jsem vařila holkám, když byly malé, rodiče nás zásobovali bio játry z drůbeže a králíků. Ale je pravda, že od té doby jsem ji nedělala, můj muž vnitřnosti nejí vůbec a mladší dcera se postupem doby "potatila" :-))

  • Danka Snášelová | 7. 10. 2008 11:11

    Naprosto souhlasím se Zdenou z JM. I já vařím játrovou omáčku - pro manžela a pro mou maličkost. Máme zdravý chrup a přesto játrovou omáčku máme rádi, když jsou játra jenom našprtaná, nebo nakrájená jenom na malinkaté kousky. Nám velice chutnají játra ve smetanové omáčce, která připomíná chuť svíčkové. Je zde pod názvem "Vepřová játra na smetaně".

  • Frantiska :) | 7. 10. 2008 10:50

    Omlouvam se ze to neni k receptu, ale nedavno jsem kupovala veprova jatra a nejmensi co meli vazily 600g, takze maly kousek jater si predstavuju jinak :)

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:18

    Já dělám játrovou omáčku trochu jinak.Je zde pod názvem "Játrová omáčka".Občas ji vařím a vždy si na ní pochutnáme.Ne proto,že bych ji vařila pro bezzubé staré lidi,malé děti a nebo abych z kousku jater nakrmila celý zájezd.Ale proto,že nám zkrátka chutná.

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

    Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

  • Zdena z JM | 7. 10. 2008 07:10

    Játrovou omáčku dělám trochu jinak,mám ji zde pod názvem"Játrová omáčka".Občas ji dělám a vždy si na ní pochutnáme.A vůbec to není proto, že bych ji vařila pro bezzubé nebo malé děti ani proto,abych z kousku jater udělala jídlo pro celý zájezd.Ale prostě proto,že ji máme moc rádi.

  • Di - | 7. 10. 2008 06:29

    To nevím, Jarko. Já ji jedla jednou jako malé dítě a jako dospělá se s ní nikde nesetkala. Možná to opravdu byl nápad, jak z malého kousku jater nakrmit ne "celý zájezd", ale alespoň celou rodinu. Vždyť játra byla podpultovka! Dnes si je koupíš v každém řeznictví, tak si raději dáš kus masa než omáčku, a ta asi "vyšla z módy".

  • Jarka O. | 6. 10. 2008 20:51

    Di, proč se nedělá? Pokud má někdo játra z doma chovaného pašíka, nevidím v tom problém...ostatně já tuto omáčku mám mezi svými dětskými jídly zde.

  • Di - | 6. 10. 2008 20:39

    Zřejmě proto, že jde o tzv. játrovou omáčku, která už se dnes nedělá.

  • Jana Wernischova | 6. 10. 2008 19:54

    Proč se játra strouhají? Je to jídlo pro děti nebo staré bezzubé nebo se tak z malého kousku masa udělá večeře pro celý zájezd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Masox Mletý kmín Olej Pepř mletý Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Kuskus salát

Kuskus salát

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
38
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévka z hlívy…
31
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
29
Přírodní plátek se šunkou a žampiony
Přírodní plátek se…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

Herečka Sydney Sweeneyová: Sexy i při seskoku s padákem!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Strouhaná vepřová játra
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact