• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná tvarohová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1,50
      balení hera
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      balení tvaroh
    • 2
      žloutek
    • 2
      bílek na sníh
    • moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.
2
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.
3
Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.
4
Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.
5
Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Worbitka89
    Worbitka89 | 12. 12. 2017 12:11

    Úžasná, recept jsem předávala i v práci, stacilo i 1 větší vejce, děkuji :)

  • Worbitka | 10. 4. 2016 13:24

    Zkusila jsem, nakonec se povedla a moc chutnala, jen bych doplnila stupně a délku pečení, aby se to nemuselo tak hlídat.... ;-)

  • veronika | 29. 4. 2015 11:38

    Buchta výborná,akorát jsem musela do těsta přidat 1 žloutek,aby se mi těsto spojilo.Jinak chutově výborná.

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 15:49

    Vynikající buchta.Znam jí a je skvělá.Včera jsem dělala z poloviční dávky a dnes můžu pect znovu :D

  • lenkagucikova | 5. 4. 2014 16:32

    ja pouzivam philadelphiu a nesolene maslo a je to vyborne :) jinak jestli mate v okoli polske obchody ( a ty jsou vsude ) tak ti maji tvaroh

  • Míša | 9. 3. 2008 15:38

    Tak právě jsem to dala do trouby..zatím to vypadá velmi lákavě..:) ..už jsem ji dělala jednou..je vynikající..a zvládnou ji i takoví jako jsem já :X:D

  • Anonym | 8. 3. 2006 09:02

    Já tenhle koláč peču už léta a v mém původním receptu bylo mléko a pudink nebo škrobová moučka - náplň je pak šťavnatá, vysoká, těsto jí jenom lemuje. Není to myslím otázka trpělivosti.

  • Lenka Dobešová | 8. 3. 2006 08:35

    TAK TOHO JSEM SI VŠIMLA AŽ TEĎ,ŽE JSEM UDĚLALA PŘEKLEP S TÍM SLOVEM (NALEJEME). TAKŽE SPRÁVNĚ MÁ BÝT ROZETŘEME.ALE NIKDY JSEM NEDÁVALA MLÉKO DO TVAROHU,TO CHCE JEN TRPĚLIVOST A NIC VÍC.

  • Anonym | 7. 3. 2006 14:56

    Já si myslím, že v náplní chybí mléko. Alespoň já ho tam dávám. Podívejte se na recept Strouhaný koláč II. (i když toho půllitru je až moc, dnes je tvaroh dost vlhký)

  • Magdina | 7. 3. 2006 08:50

    Koláč je výborný. Jen ten pojem, že tvarohovou hmotu NALEJEME s tím to v praxi bylo horší. Nalít to nešlo, horko těžko to šlo rozetřít a to jsem to naředila mlíkem. Ale až na tuto maličkost buchta skvěle vypadá i chutná.

  • mishabv | 6. 3. 2006 09:46

    Bylo to opravdu dobre, i kdyz v anglickych podminkach to ziskalo zvlastni slanou prichut diky tomu, ze maslo i cream cheese, ktery jsem pouzila misto zde neexistujiciho tvarohu, se tady prisoluji :)

  • Dáša Holubcová | 21. 8. 2005 15:53

    Tuto buchtu dělám už několik let a patří mezi mé oblíbené. Přidávám navrch ještě čokoládu.

  • Lenka Dobešová | 20. 8. 2005 13:38

    DĚKUJI,za pochvalu.

  • Marcela Žaludová | 20. 8. 2005 11:24

    kkoláč je výborný ,hned se po něm zaprášilo.Doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hera Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

29
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohové těsto na slano…
22
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
17
Špenát z medvědího česneku
Špenát z medvědího…
15
Ostravské karbanátky se sýrem
Ostravské karbanátky se…
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Stroganoff
Stroganoff
Stromeček - vánočka
Stromeček - vánočka
Stromečky s krémem
Stromečky s krémem
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhankové filé
Strouhankové filé
Strouhankové knedlíky II.
Strouhankové knedlíky II.
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact