• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná tvarohová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1,50
      balení hera
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      balení tvaroh
    • 2
      žloutek
    • 2
      bílek na sníh
    • moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.
2
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.
3
Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.
4
Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.
5
Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Worbitka89
    Worbitka89 | 12. 12. 2017 12:11

    Úžasná, recept jsem předávala i v práci, stacilo i 1 větší vejce, děkuji :)

  • Worbitka | 10. 4. 2016 13:24

    Zkusila jsem, nakonec se povedla a moc chutnala, jen bych doplnila stupně a délku pečení, aby se to nemuselo tak hlídat.... ;-)

  • veronika | 29. 4. 2015 11:38

    Buchta výborná,akorát jsem musela do těsta přidat 1 žloutek,aby se mi těsto spojilo.Jinak chutově výborná.

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 15:49

    Vynikající buchta.Znam jí a je skvělá.Včera jsem dělala z poloviční dávky a dnes můžu pect znovu :D

  • lenkagucikova | 5. 4. 2014 16:32

    ja pouzivam philadelphiu a nesolene maslo a je to vyborne :) jinak jestli mate v okoli polske obchody ( a ty jsou vsude ) tak ti maji tvaroh

  • Míša | 9. 3. 2008 15:38

    Tak právě jsem to dala do trouby..zatím to vypadá velmi lákavě..:) ..už jsem ji dělala jednou..je vynikající..a zvládnou ji i takoví jako jsem já :X:D

  • Anonym | 8. 3. 2006 09:02

    Já tenhle koláč peču už léta a v mém původním receptu bylo mléko a pudink nebo škrobová moučka - náplň je pak šťavnatá, vysoká, těsto jí jenom lemuje. Není to myslím otázka trpělivosti.

  • Lenka Dobešová | 8. 3. 2006 08:35

    TAK TOHO JSEM SI VŠIMLA AŽ TEĎ,ŽE JSEM UDĚLALA PŘEKLEP S TÍM SLOVEM (NALEJEME). TAKŽE SPRÁVNĚ MÁ BÝT ROZETŘEME.ALE NIKDY JSEM NEDÁVALA MLÉKO DO TVAROHU,TO CHCE JEN TRPĚLIVOST A NIC VÍC.

  • Anonym | 7. 3. 2006 14:56

    Já si myslím, že v náplní chybí mléko. Alespoň já ho tam dávám. Podívejte se na recept Strouhaný koláč II. (i když toho půllitru je až moc, dnes je tvaroh dost vlhký)

  • Magdina | 7. 3. 2006 08:50

    Koláč je výborný. Jen ten pojem, že tvarohovou hmotu NALEJEME s tím to v praxi bylo horší. Nalít to nešlo, horko těžko to šlo rozetřít a to jsem to naředila mlíkem. Ale až na tuto maličkost buchta skvěle vypadá i chutná.

  • mishabv | 6. 3. 2006 09:46

    Bylo to opravdu dobre, i kdyz v anglickych podminkach to ziskalo zvlastni slanou prichut diky tomu, ze maslo i cream cheese, ktery jsem pouzila misto zde neexistujiciho tvarohu, se tady prisoluji :)

  • Dáša Holubcová | 21. 8. 2005 15:53

    Tuto buchtu dělám už několik let a patří mezi mé oblíbené. Přidávám navrch ještě čokoládu.

  • Lenka Dobešová | 20. 8. 2005 13:38

    DĚKUJI,za pochvalu.

  • Marcela Žaludová | 20. 8. 2005 11:24

    kkoláč je výborný ,hned se po něm zaprášilo.Doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hera Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kari omáčce - rychlé

Kuře v kari omáčce - rychlé

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Čínská rýže

Čínská rýže

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

53
Znojemské okurky
Znojemské okurky
38
Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou
Kuřecí nudličky s Nivou…
35
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
28
Rychlá květáková polévka
Rychlá květáková polévka
22
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Retro fotka Markéty Konvičkové pobavila i dojala: Sny se plní, libuje si nemocná zpěvačka

Retro fotka Markéty Konvičkové pobavila i dojala: Sny se plní, libuje si nemocná zpěvačka

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Stroganoff
Stroganoff
Stromeček - vánočka
Stromeček - vánočka
Stromečky s krémem
Stromečky s krémem
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhankové filé
Strouhankové filé
Strouhankové knedlíky II.
Strouhankové knedlíky II.
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact