• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Strouhaná tvarohová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
Strouhaná tvarohová buchta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1,50
      balení hera
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 4
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      balení tvaroh
    • 2
      žloutek
    • 2
      bílek na sníh
    • moučkový cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.
2
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.
3
Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.
4
Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.
5
Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka

Babiččina dia sterilovaná strouhaná…

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

Bramborovo-houbová strouhaná polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Worbitka89
    Worbitka89 | 12. 12. 2017 12:11

    Úžasná, recept jsem předávala i v práci, stacilo i 1 větší vejce, děkuji :)

  • Worbitka | 10. 4. 2016 13:24

    Zkusila jsem, nakonec se povedla a moc chutnala, jen bych doplnila stupně a délku pečení, aby se to nemuselo tak hlídat.... ;-)

  • veronika | 29. 4. 2015 11:38

    Buchta výborná,akorát jsem musela do těsta přidat 1 žloutek,aby se mi těsto spojilo.Jinak chutově výborná.

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 15:49

    Vynikající buchta.Znam jí a je skvělá.Včera jsem dělala z poloviční dávky a dnes můžu pect znovu :D

  • lenkagucikova | 5. 4. 2014 16:32

    ja pouzivam philadelphiu a nesolene maslo a je to vyborne :) jinak jestli mate v okoli polske obchody ( a ty jsou vsude ) tak ti maji tvaroh

  • Míša | 9. 3. 2008 15:38

    Tak právě jsem to dala do trouby..zatím to vypadá velmi lákavě..:) ..už jsem ji dělala jednou..je vynikající..a zvládnou ji i takoví jako jsem já :X:D

  • Anonym | 8. 3. 2006 09:02

    Já tenhle koláč peču už léta a v mém původním receptu bylo mléko a pudink nebo škrobová moučka - náplň je pak šťavnatá, vysoká, těsto jí jenom lemuje. Není to myslím otázka trpělivosti.

  • Lenka Dobešová | 8. 3. 2006 08:35

    TAK TOHO JSEM SI VŠIMLA AŽ TEĎ,ŽE JSEM UDĚLALA PŘEKLEP S TÍM SLOVEM (NALEJEME). TAKŽE SPRÁVNĚ MÁ BÝT ROZETŘEME.ALE NIKDY JSEM NEDÁVALA MLÉKO DO TVAROHU,TO CHCE JEN TRPĚLIVOST A NIC VÍC.

  • Anonym | 7. 3. 2006 14:56

    Já si myslím, že v náplní chybí mléko. Alespoň já ho tam dávám. Podívejte se na recept Strouhaný koláč II. (i když toho půllitru je až moc, dnes je tvaroh dost vlhký)

  • Magdina | 7. 3. 2006 08:50

    Koláč je výborný. Jen ten pojem, že tvarohovou hmotu NALEJEME s tím to v praxi bylo horší. Nalít to nešlo, horko těžko to šlo rozetřít a to jsem to naředila mlíkem. Ale až na tuto maličkost buchta skvěle vypadá i chutná.

  • mishabv | 6. 3. 2006 09:46

    Bylo to opravdu dobre, i kdyz v anglickych podminkach to ziskalo zvlastni slanou prichut diky tomu, ze maslo i cream cheese, ktery jsem pouzila misto zde neexistujiciho tvarohu, se tady prisoluji :)

  • Dáša Holubcová | 21. 8. 2005 15:53

    Tuto buchtu dělám už několik let a patří mezi mé oblíbené. Přidávám navrch ještě čokoládu.

  • Lenka Dobešová | 20. 8. 2005 13:38

    DĚKUJI,za pochvalu.

  • Marcela Žaludová | 20. 8. 2005 11:24

    kkoláč je výborný ,hned se po něm zaprášilo.Doporučuji všem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hera Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Ovesné vločky (zdravá snídaně)

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

73
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
66
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
42
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

Jana Švandová (78) o plastikách: Nic se nemá přehánět!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Stroganoff
Stroganoff
Stromeček - vánočka
Stromeček - vánočka
Stromečky s krémem
Stromečky s krémem
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhanková kuřecí stehýnka
Strouhankové filé
Strouhankové filé
Strouhankové knedlíky II.
Strouhankové knedlíky II.
  • Recepty.cz
  • Strouhaná tvarohová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact