• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
Napište svůj komentář k receptu

Stroganov *** II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stroganov *** II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      zelená paprika
    • 1
      plechovka žampiony
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a společně chvíli restujeme. Pak okořeníme špetkou muškátového oříšku (opravdu jen na špičku nože), přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a chvíli dusíme, cca 15 min, aby se chutě spojily a maso bylo měkké. Kdo má rád, může přidat do vody bujon (pak ale opatrně se solí). Když je masíčko hotové, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu nebo jogurt. Já dávám přednost bílému jogurtu, ale musí to být ten dobrý, hustý (žádná nízkotučná želatina).
2
Recept pochází z kuchařky 3000 receptů z celého světa´a protože nám chutná nejvíc ze všech "Stroganovů".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miker | 31. 1. 2014 22:51

    Mirko, tak to je tichý rakovinotvorný kámoš :-))

  • Eva Kopalová | 5. 12. 2008 13:11

    Dělala jsem pro návštěvu, bylo to vynikající! Určitě vyzkouším znovu.

  • Eva Kopalová | 9. 11. 2008 12:32

    Dnes jsem vařila, všichni si moc pochvalovali, bála jsem se, aby to nebylo moc protlakové, tak jsem dala jen jednu lžíci a bylo to vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • Tereza J. | 20. 10. 2008 21:24

    Dnes som robila francúzske zemiaky, tak som kyslú smotanu kupovala a o žiadnom škrobe tam nie je reč. Zloženie : smotana, smotanová kultra, mliečne bielkoviny. Výrobca : Milk-agro Sabinov. Tento výrobca má vynikajúce všetky výrobky, jogurty sú jogurty, nie želatína, a ostatné výrobky sú tiež kvalitné.

  • H. Hospodyňka | 20. 10. 2008 15:08

    S tou zakysanou smetanou to potvrzuji. Četla jsem si tuhle pozorně složení a šrob byl ve všech druzích - od light a ž po extra hustou (tj. extra tučnou). Taky jsem si myslela, že zakysaná smetana je prostě jen smetana...

  • Mirka P. | 19. 10. 2008 23:05

    Všimla jsem si, že každá zakysaná smetana obsahuje škrob. Asi aby byla pěkně hustá :-). Máte taky takovou zkušenost?

  • ladislava staffenová | 19. 10. 2008 17:22

    Ten recept je fak dobrý. Želatinu :-)))) taky nedávám, jen pěkně hustou krémovitou smetanu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová kýta Zakysaná smetana Žampiony Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Třešňový dort / řez

Třešňový dort / řez

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

76
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Opilý Izidor - Lux
Opilý Izidor - Lux
27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact