• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
Napište svůj komentář k receptu

Stroganov *** II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stroganov *** II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová kýta
    • 1
      zelená paprika
    • 1
      plechovka žampiony
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na jemné nudličky a zprudka opečeme na oleji s máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme papriku nakrájenou na proužky a žampiony na plátky a společně chvíli restujeme. Pak okořeníme špetkou muškátového oříšku (opravdu jen na špičku nože), přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme vodou a chvíli dusíme, cca 15 min, aby se chutě spojily a maso bylo měkké. Kdo má rád, může přidat do vody bujon (pak ale opatrně se solí). Když je masíčko hotové, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu nebo jogurt. Já dávám přednost bílému jogurtu, ale musí to být ten dobrý, hustý (žádná nízkotučná želatina).
2
Recept pochází z kuchařky 3000 receptů z celého světa´a protože nám chutná nejvíc ze všech "Stroganovů".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miker | 31. 1. 2014 22:51

    Mirko, tak to je tichý rakovinotvorný kámoš :-))

  • Eva Kopalová | 5. 12. 2008 13:11

    Dělala jsem pro návštěvu, bylo to vynikající! Určitě vyzkouším znovu.

  • Eva Kopalová | 9. 11. 2008 12:32

    Dnes jsem vařila, všichni si moc pochvalovali, bála jsem se, aby to nebylo moc protlakové, tak jsem dala jen jednu lžíci a bylo to vynikající, zařazuji do oblíbených.

  • Tereza J. | 20. 10. 2008 21:24

    Dnes som robila francúzske zemiaky, tak som kyslú smotanu kupovala a o žiadnom škrobe tam nie je reč. Zloženie : smotana, smotanová kultra, mliečne bielkoviny. Výrobca : Milk-agro Sabinov. Tento výrobca má vynikajúce všetky výrobky, jogurty sú jogurty, nie želatína, a ostatné výrobky sú tiež kvalitné.

  • H. Hospodyňka | 20. 10. 2008 15:08

    S tou zakysanou smetanou to potvrzuji. Četla jsem si tuhle pozorně složení a šrob byl ve všech druzích - od light a ž po extra hustou (tj. extra tučnou). Taky jsem si myslela, že zakysaná smetana je prostě jen smetana...

  • Mirka P. | 19. 10. 2008 23:05

    Všimla jsem si, že každá zakysaná smetana obsahuje škrob. Asi aby byla pěkně hustá :-). Máte taky takovou zkušenost?

  • ladislava staffenová | 19. 10. 2008 17:22

    Ten recept je fak dobrý. Želatinu :-)))) taky nedávám, jen pěkně hustou krémovitou smetanu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Muškátový oříšek Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Vepřová kýta Zakysaná smetana Žampiony Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

49
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…
36
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
31
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
29
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
27
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Rada hvězdy Na střeše Trana: Vy*** si a bude jasno!

Rada hvězdy Na střeše Trana: Vy*** si a bude jasno!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Stroganov *** II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact