• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Stroganov

autor: Partinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Např. kýta či kotleta)
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      balení žampiony
    • nakládané okurky
    • kečup - jemný
    • 1
      ks smetana
    • bílé víno (Dle chuti - cca 4 lžíce)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme sádlo. Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme na pánev společně s cibulí nakrájenou na kolečka. Restujeme a po chvíli přiložíme očištěné, na tenké kolečka nakrájené žampiony. Ještě restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Po chvíli přidáme okurky a nakonec dle chuti kečup, 1 celou šlehačku a bílé víno.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 16. 1. 2015 20:22

    Možná by bylo fajn, kdyby ti, co tu chtějí kritizovat, se naučili pravopis.

  • Di | 31. 10. 2007 12:46

    Asi nedokážu pochopit, proč tu stále musí někdo někoho urážet. To mi moc zábavné nepřipadá. Já mám ráda pohodu. Že by to svědčilo o tom, jak jsme za poslední roky zhrubli (a možná i zblbli z hrůzných televizních a novinářských "šou"!)?

  • Anonym | 31. 10. 2007 12:12

    Tento recept byl ve vaření na primě. Velice nám chutnal a tak jsem ho sem chtěla napsat.Je možné, že pravý stroganov se dělá z hovězího. V televizi však říkali vepřové maso.Já taky nikde neuvádím, že se jedná o PRAVÝ stroganov.Komu se to nezdá, vařit ho nemusí, ale např. paní Vodárková ho dělá také takto.

  • Anonym | 31. 10. 2007 12:12

    Tento recept byl ve vaření na primě. Velice nám chutnal a tak jsem ho sem chtěla napsat.Je možné, že pravý stroganov se dělá z hovězího. V televizi však říkali vepřové maso.Já taky nikde neuvádím, že se jedná o PRAVÝ stroganov.Komu se to nezdá, vařit ho nemusí, ale např. paní Vodárková ho dělá také takto.

  • Anonym | 31. 10. 2007 12:12

    Tento recept byl ve vaření na primě. Velice nám chutnal a tak jsem ho sem chtěla napsat.Je možné, že pravý stroganov se dělá z hovězího. V televizi však říkali vepřové maso.Já taky nikde neuvádím, že se jedná o PRAVÝ stroganov.Komu se to nezdá, vařit ho nemusí, ale např. paní Vodárková ho dělá také takto.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:03

    Milý plo sss, rozvíjajte si slovenský pravopis a tiež sa nemontujte do kuchyne :)))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:17

    Někoho možná příspěvek od pana/paní plo sss urazil, ale já jsem se nad ním docela zasmála.Připadá mi celkem vtipný (pokud ovšem člověk není urážlivý a vztahovačný).

  • Sc. | 13. 9. 2007 09:36

    Dámy, jsou ty osobní útoky opravdu nutné? I když s tím pravopisem máte naprostou pravdu, zkuste se nad to propříště povznést.mimochodem, nedělá se "pravý" stroganov z hovězího?

  • Zita Matejkova | 13. 9. 2007 00:52

    Milá/ý plo sss,fantazii při vaření se meze nekladou,ALE v pravidlech českého jazyka ano,takže až budete rozdávat vaše inteligentní rady do éteru,dejte je prosím nejdřív zkontrolovat třeba svým dětem.

  • Anonym | 12. 9. 2007 14:28

    A co se takhle nejdříve zdokonalit v mateřštině a potom teprve rozdávat rady.A ten svůj rcept si nechejte,my si vystačíme s těmi,co tady jsou.

  • plo sss | 12. 9. 2007 12:11

    Dámy! Od sporárku dajte ruky preč ! Ste schopné zdecimovať aj Ruský čaj. Prosím Vás rozvýjajte si to svoje knedlo vepro zelo - inak vinikajúce-ale preboha sa nemontujte do Vážnej kuchyne.Ďakujem. P.s Recept na pravý stroganoff Vám nedám lebo mám obavu ,že by ste z neho spravily České buchty.

  • Martina | 14. 2. 2007 08:20

    Lenko, okurky krájím na tenké kolečka.Zuzano,šlehačka se lehce vyvaří a naopak je lepší, když je tam šlehačky dosti.Když se brambory do šlehačky našťouchají - chutnají opravdu báječně.Zkuste a uvidíte.Je možné,že i těstoviny se k tomuto pokrmu hodí.Já je ale nemám moc ráda a tak volím na 1. místě brambory.Hodily by se i hranolky.

  • Lída Vodárková | 12. 2. 2007 20:13

    Já dělám strganova jak je v uvedené v tomto receptu, ale místo čerstvých žampionů přidám malou konzervu sterilovaných i s nálevem a úplně celou šlehačku. Nebojte se je to husté dost a okurky krájím na maličké kostičky. Jako přílohu ale podávám těstoviny, je to pro nás jemnější. Omáčka je jemňoučká a ty brambory k tomu nejsou ono.

  • Hana Rožníčková | 12. 2. 2007 16:07

    Zuzko, jednoduchá rada. Smetany přidejte jen tolik, kolik uznáte sama za vhodné.

  • Zuzana | 12. 2. 2007 15:34

    Vždycky jsem jedla Stroganoff jenom v restauraci a tam byla okurka na Mne by zajímalo, jestli ta omáčka, když se přidá celá šlehačka není moc řídká?

  • LenkA | 10. 2. 2007 15:59

    Okurky je treba nakrajet a jak??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Kečup - jemný Nakládané okurky Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Mazanec II.

Mazanec II.

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Americké Brownies (vynikající)

Americké Brownies (vynikající)

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

60
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Dcera Kubelkové Natálka po rozchodu s Mišíkem: Svádí v růžové!

Dcera Kubelkové Natálka po rozchodu s Mišíkem: Svádí v růžové!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact