• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Stroganov
Napište svůj komentář k receptu

Stroganov

autor: Partinka
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stroganov
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové maso (Např. kýta či kotleta)
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      balení žampiony
    • nakládané okurky
    • kečup - jemný
    • 1
      ks smetana
    • bílé víno (Dle chuti - cca 4 lžíce)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpustíme sádlo. Mezitím vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme na pánev společně s cibulí nakrájenou na kolečka. Restujeme a po chvíli přiložíme očištěné, na tenké kolečka nakrájené žampiony. Ještě restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Po chvíli přidáme okurky a nakonec dle chuti kečup, 1 celou šlehačku a bílé víno.
2
Podáváme s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí Stroganov II.

Hovězí Stroganov II.

Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Hovězí Stroganov

Hovězí Stroganov

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 16. 1. 2015 20:22

    Možná by bylo fajn, kdyby ti, co tu chtějí kritizovat, se naučili pravopis.

  • Di | 31. 10. 2007 12:46

    Asi nedokážu pochopit, proč tu stále musí někdo někoho urážet. To mi moc zábavné nepřipadá. Já mám ráda pohodu. Že by to svědčilo o tom, jak jsme za poslední roky zhrubli (a možná i zblbli z hrůzných televizních a novinářských "šou"!)?

  • Anonym | 31. 10. 2007 12:12

    Tento recept byl ve vaření na primě. Velice nám chutnal a tak jsem ho sem chtěla napsat.Je možné, že pravý stroganov se dělá z hovězího. V televizi však říkali vepřové maso.Já taky nikde neuvádím, že se jedná o PRAVÝ stroganov.Komu se to nezdá, vařit ho nemusí, ale např. paní Vodárková ho dělá také takto.

  • Anonym | 31. 10. 2007 12:12

    Tento recept byl ve vaření na primě. Velice nám chutnal a tak jsem ho sem chtěla napsat.Je možné, že pravý stroganov se dělá z hovězího. V televizi však říkali vepřové maso.Já taky nikde neuvádím, že se jedná o PRAVÝ stroganov.Komu se to nezdá, vařit ho nemusí, ale např. paní Vodárková ho dělá také takto.

  • Anonym | 31. 10. 2007 12:12

    Tento recept byl ve vaření na primě. Velice nám chutnal a tak jsem ho sem chtěla napsat.Je možné, že pravý stroganov se dělá z hovězího. V televizi však říkali vepřové maso.Já taky nikde neuvádím, že se jedná o PRAVÝ stroganov.Komu se to nezdá, vařit ho nemusí, ale např. paní Vodárková ho dělá také takto.

  • Tereza J. | 13. 9. 2007 13:03

    Milý plo sss, rozvíjajte si slovenský pravopis a tiež sa nemontujte do kuchyne :)))

  • Zdena z JM | 13. 9. 2007 10:17

    Někoho možná příspěvek od pana/paní plo sss urazil, ale já jsem se nad ním docela zasmála.Připadá mi celkem vtipný (pokud ovšem člověk není urážlivý a vztahovačný).

  • Sc. | 13. 9. 2007 09:36

    Dámy, jsou ty osobní útoky opravdu nutné? I když s tím pravopisem máte naprostou pravdu, zkuste se nad to propříště povznést.mimochodem, nedělá se "pravý" stroganov z hovězího?

  • Zita Matejkova | 13. 9. 2007 00:52

    Milá/ý plo sss,fantazii při vaření se meze nekladou,ALE v pravidlech českého jazyka ano,takže až budete rozdávat vaše inteligentní rady do éteru,dejte je prosím nejdřív zkontrolovat třeba svým dětem.

  • Anonym | 12. 9. 2007 14:28

    A co se takhle nejdříve zdokonalit v mateřštině a potom teprve rozdávat rady.A ten svůj rcept si nechejte,my si vystačíme s těmi,co tady jsou.

  • plo sss | 12. 9. 2007 12:11

    Dámy! Od sporárku dajte ruky preč ! Ste schopné zdecimovať aj Ruský čaj. Prosím Vás rozvýjajte si to svoje knedlo vepro zelo - inak vinikajúce-ale preboha sa nemontujte do Vážnej kuchyne.Ďakujem. P.s Recept na pravý stroganoff Vám nedám lebo mám obavu ,že by ste z neho spravily České buchty.

  • Martina | 14. 2. 2007 08:20

    Lenko, okurky krájím na tenké kolečka.Zuzano,šlehačka se lehce vyvaří a naopak je lepší, když je tam šlehačky dosti.Když se brambory do šlehačky našťouchají - chutnají opravdu báječně.Zkuste a uvidíte.Je možné,že i těstoviny se k tomuto pokrmu hodí.Já je ale nemám moc ráda a tak volím na 1. místě brambory.Hodily by se i hranolky.

  • Lída Vodárková | 12. 2. 2007 20:13

    Já dělám strganova jak je v uvedené v tomto receptu, ale místo čerstvých žampionů přidám malou konzervu sterilovaných i s nálevem a úplně celou šlehačku. Nebojte se je to husté dost a okurky krájím na maličké kostičky. Jako přílohu ale podávám těstoviny, je to pro nás jemnější. Omáčka je jemňoučká a ty brambory k tomu nejsou ono.

  • Hana Rožníčková | 12. 2. 2007 16:07

    Zuzko, jednoduchá rada. Smetany přidejte jen tolik, kolik uznáte sama za vhodné.

  • Zuzana | 12. 2. 2007 15:34

    Vždycky jsem jedla Stroganoff jenom v restauraci a tam byla okurka na Mne by zajímalo, jestli ta omáčka, když se přidá celá šlehačka není moc řídká?

  • LenkA | 10. 2. 2007 15:59

    Okurky je treba nakrajet a jak??????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Kečup - jemný Nakládané okurky Pepř mletý Sádlo Smetana Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

147
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
39
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
37
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
29
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Stroganov
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact