• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Stříhaná vánočka s náplní

autor: xeliath
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Stříhaná vánočka s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 40
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 3
      lžíce olej
  • náplň
    • 200
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • na dohotovení
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce mléko
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mouku promíchejte v míse se solí, uprostřed vytvořte důlek, rozdrobte do něj droždí, přisypte krupicový cukr, přilijte olej a zbylým mlékem (dle potřeby) zadělejte v robotu vláčné měkké těsto. Mísu opět přikryjte utěrkou a těsto nechte v teple vykynout (cca 30 minut).
2
Jakmile zdvojnásobí původní objem, vyklopte je na vál a krátce přehnětené rozdělte pomocí váhy na poloviny. Z každé vyválejte na pomoučněné ploše čtverec o straně cca 25 cm a jeho povrch potřete polovinou připravené náplně. Její základ tvoří tvaroh vymíchaný s rozměklým máslem a moučkovým cukrem.
3
Potřený plát srolujeme a roládu přeneseme na plech s listem papíru na pečení. Ostrými nůžkami nastřihneme na jednom z jejích konců plátek silný cca 1 cm a uložte ho rovně v ose rolády. Nůžkami nastřihněte druhý plátek a uložte ho přes předchozí mírně doprava. Třetí nastřižený plátek vybočte doleva a čtvrtý uložte opět rovně v ose rolády. Takto nastřihujte téměř k podkladu další plátky a skládejte je dle tohoto modelu, dokud nespotřebujete celo roládu.
4
Z posledního plátku vytvarujte na konci úhlednou "patku" a vánočku nechte v teple dokynout (cca 40 minut). Nabyde na objemu a vykreslí na povrchu efektní pletený vzor. Celou pak potřete vejcem prošlehaným s trochou oleje i mlékem a v troubě vyhřáté na 170 stupňů ji dorůžova upečte (cca 35-40 minut, nutná zkouška špejlí).
5
Vánočku podávejte poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Vláčná bramborová vánočka

Vláčná bramborová vánočka

Domácí vánočka

Domácí vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Dia roláda

Dia roláda

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
18
Čevabčiči
Čevabčiči
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková polévka
Středozemní pizza - koláč
Středozemní pizza - koláč
Střecha z Be-Be sušenek
Střecha z Be-Be sušenek
Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou
Studená cuketová polévka se dvěma sýry…
Studená melounovookurková polévka
Studená melounovookurková polévka
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
  • Recepty.cz
  • Stříhaná vánočka s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact