• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
Napište svůj komentář k receptu

Středomořský bažant

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Středomořský bažant
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • pršut
    • 5
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • červené víno
    • bouquet garni
    • tymián
    • bobkový list
    • pepř celý
    • pepř mletý
    • nové koření
    • oregáno
    • saturejka
    • bazalka
    • kapary
    • pomerančová marmeláda
    • olivový olej
  • Marináda
    • koření VŠE kromě oregána, saturejky a bazalky
    • víno
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Bažanta naporcujeme a nejméně den předem naložíme do marinády a uložíme do chladu.
2
Poté maso osolíme, mírně opepříme a opečeme na oleji. Přidáme celé šalotky a stroužky česneku a ještě opékáme.
3
Přendáme do pekáče, vlijeme marinádu a pečeme. Postupně podléváme vodou a červeným vínem. Ke konci dochutíme oregánem, saturejkou a bazalkou a kousky masa obalíme či pokryjeme pršutem a dopečeme.
4
Omáčku v závěru trochu přisladíme pomerančovou marmeládou.
5
Podáváme nejlépe s francouzskou bagetou či italskou ciabattou, event. s opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Středomořský pekáč

Středomořský pekáč

Bažant na pepři

Bažant na pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jakub pekny | 17. 3. 2008 09:31

    fujjj

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:11

    Až na tu marmeládu se mi to líbí. To bych asi spíš přidal trošku pomerančové šťávy s cukrem nebo karamelem. Ještě bych chtěl udělat poznamku, že ta zkomolenina "pršut" je to, čemu se normálně říká proscuitto. Musel jsem si to vyhledat, protože mi to vůbec nic neříkalo. Znám jen italský název a jiní lidé možná také. V receptu by také mělo být uvedené, kdy se přidává divoké koření a bouquet garni, přičemže se divím, že kromě bouquetu garni se tam má přidát ještě tymián a bobkový list. Oboji je totiž součástí bouquetu garni...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Bouquet garni Červené víno Česnek Kapary Koření Nové koření Olej Olivový olej Oregáno Pepř celý Pepř mletý Pomerančová marmeláda Pršut Šalotka Saturejka Tymián Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

267
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
34
Zeleninová polévka (nejen) s čočkou
Zeleninová polévka …
30
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Středomořský bažant
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact